Hazánk első számú turisztikai kiállítása újra várja az utazás szerelmeseit

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. december 12. 10:56

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2023. február 23–26. között a 45. alkalommal várja a szakembereket és az utazókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Az Utazás kiállítás legutóbb 2200 szakember számára nyújtott lehetőséget találkozásra, kapcsolatépítésre és a piaci trendek és tendenciák megismerésére a nyitó, szakmai napon, míg a hétvégi napokkal együtt kiállítás összesen 27 000 látogatót vonzott.

Fő témát is kap a kiállítás: fenntarthatóság a turizmusban, hiszen a jelen helyzet következtében a fenntartható üzemeltetés vált elsődlegessé, ami egyben az ökológiai lábnyom csökkentését, a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalást is jelenti. Belföldi díszvendégünket is a kiemelt témához illeszkedően választottuk ki: BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! Weboldaluk és applikációjuk a Balaton turisztikai térségébe kalauzol bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján.

A jövő évi rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutat, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt. A Liget Budapest Projekt ma Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, amelynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, vonzó intézményekkel gazdagabb park lesz.

A kiállítók bemutatkozása mellett a fenntarthatóság jegyében ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készülünk, amelyek között újdonságok és visszatérő nagy sikerű elemek is helyet kapnak.

Szakmai és nagyközönségi programok is várják az érdeklődőket

Fotó: Hungexpo

A szakembereknek szóló egészségturizmus szakmai fórumon szó lesz a fenntartható fejlődésről. A konferencia fő célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban, jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható fejlesztésekre.

A legnagyobb újdonság 2023-ban az E-Bike Test&Show lesz, amely szintén az Utazás kiállítás kiemelt témájához kapcsolódik. Az érdeklődők E-Bikekokat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhatnak, mint Valter Attila és Vas Blanka. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt.

Új programmal is bővül az Utazás kiállítás, ugyanis most először egy fesztiválsziget is lesz a rendezvényen, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozik, valamint különleges promócióval is készülnek a látogatóknak. 500 darab Sziget hetijegyet ajánlanak fel diák áron, valamint napijegyet is nyerhetnek az érdeklődők. Akik már biztosan itt lesznek: Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gyereksziget, Gourmet Fesztivál.

Ismét lesz Afrika Expo Budapest

Fotó: Hungexpo

A rendezvény mindemellett számos további programot biztosít a látogatóknak, hiszen újra lesz Blogger Corner, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a Járatlan Utakon Fesztivál és visszatér az Afrika Expo Budapest is. Ráadásul az Utazás kiállítás 2023-ban ismét a Budapest Boat Show-val közösen kerül megrendezésre, így tényleg egy programokkal teli hétvége zajlik majd a Hungexpo területén. A kiállítás folyamatosan frissülő programkínálata megtalálható a kiállítás honlapján, ahol már a jegyvásárlás is elindult: www.utazas.hungexpo.hu

(X)