Heathrow tavalyi éve számokban

Forrás: eTurbo News

 2019. január 11. 13:50

2018-ban rekordnak számító 80 millió utas fordult meg Heathrow-n. Az egy évvel azelőttihez képest 2,7 százalékos a növekedés, ami elsősorban a nagyobb és a jobban megtöltött gépeknek köszönhető.

Mindössze hét olyan reptér van a világon, ami hasonló forgalmat tudott elérni. Ami a cargót illeti, 1,6 millió tonna árut mozgattak meg Heathrow-n, ebből az észak-amerikai 600.000 tonnát tett ki, az ázsiai-csendes-óceáni pedig 510.000 tonnát.

A minőség a hatalmas forgalom miatt sem romlott, amit jelez, hogy a legnagyobb londoni reptér negyedik éve kapja meg a Skytraxtól a „Legjobb repülőtér Nyugat-Európában” és a „Legjobb repülőtér shoppingolásra” címeket.

Heathrow a világ hét legnagyobb reptere között van

Fotó: Wikimedia Commons

A reptér bemutatta tervét a karbonsemleges növekedésre, amelyben felvázolták azt a négy kulcsfontosságú területet, ahol csökkenteni kell a káros anyagok kibocsájtását. Az új kifutópálya építése miatt egyébként ennek növekedésére kellene számítani. A parlament tavaly elsöprő többséggel szavazta meg a Heathrow bővítésére vonatkozó terveket, ami a feltételezések szerint „az egész Egyesült Királyságnak gyarapodást hoz” majd. Nemrég a reptér konzultációt indított a légtér korszerűsítéséről.

Kapcsolódó cikkek