Hét Embraer 195-E2-es géppel bővül idén a KLM flottája

Forrás: turizmus.com

 2021. március 04. 15:38

Február 25-én érkezett meg a KLM első Embraer 195-E2 típusú repülőgépe Brazíliából az amszterdami Schiphol repülőtérre. A típusból összesen 25-öt rendelt a légitársaság.

A flotta megújítása fontos szerepet játszik a KLM fenntarthatósági intézkedéseiben. Idén 7 új, Embraer 195-E2 típusú utasszállítóval bővül a KLM Cityhopper flottája, a típusból a légitársaság összesen 25 repülőgépet rendelt – írták közleményükben.

Idén még négy új 195-E2-es állít forgalomba a KLM a nyári menetrend kezdete előtt

Fotó: KLM

Az új jármű elődjéhez, az Embraer 190-hez képest gazdaságosabb működésű: egy út alatt 9%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, így utasonként 31%-kal alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátása, nem utolsósorban pedig 63%-kal csendesebb is.

A flotta legújabb tagja március elsejétől szállítja az utasokat az európai desztinációk között, első útját Varsóba teljesítette. A 132 utazó szállítására képes repülőgép a KLM Cityhopper állományának – amely pillanatnyilag 32 Embraer 190-esből és 17 Embraer 175-ösből áll – legnagyobb járműve lesz. A jóval halkabb utastér mellett az utasok kényelmét a különleges hangulatvilágítás, az ergonomikusan kialakított ülések, nagyobb lábtér, USB-csatlakozók és nagyobb poggyásztárolók szolgálják.

„A 195-E2 nemcsak gazdasági szempontból vonzó, hanem a légitársaság Fly Responsibly fenntarthatósági intézkedései közé is tökéletesen illeszkedik, ez pedig nemcsak a KLM-et, de az egész szektort környezetbarátabbá teszi" – nyilatkozta Warner Rootliep, a KLM Cityhopper ügyvezető igazgatója.

Modern és fenntartható utasszállítóval bővült a KLM flottája

Fotó: KLM

A KLM Cityhopper jelenleg 50 utasszállítóval bír, ez pedig Európa legnagyobb Embraer flottájának számít. Idén még 6 gép érkezik, a következő években pedig összesen 18 repülőgéppel fog bővülni az állomány, a légitársaság pedig további tíz 195-E2-es típusú járműrendelését tervezi a jövőben.