Hét kilométeres kerékpárút készült el Esztergomban

Forrás: MTI

 2023. október 29. 16:36

Csaknem egymilliárd forint európai uniós és állami támogatás felhasználásával elkészült az Esztergom központját a kertvárosi településrésszel összekötő, hét kilométeres kerékpárút - közölte a polgármester.

Hernádi Ádám tájékoztatása szerint a kerékpárosok a Mária Valéria hídtól biztonságosan juthatnak el biciklivel a Palatinus-tóig, már nem kell a forgalmas 111-es úton haladniuk.

A kerékpárút mintegy két kilométeres szakasza vasúti töltés mellett, belterületen, de lakatlan, erdős környezetben vezet. Itt a közlekedők biztonsága érdekében közvilágítást építettek ki.

A város vezetője fontosnak nevezte, hogy a turisták által kedvelt és látogatott térségben összefüggő kerékpárutak épüljenek ki. A hálózat a jövőben a Tát és Esztergom közötti szakasszal bővülhet.

Esztergom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainak keretében 14 projektet valósított meg, összesen 5 milliárd 38 millió forint támogatást fordíthatott különböző beruházásokra. A TOP Plusz pályázatain több mint 6,5 milliárd forintot nyert Esztergom, ebből 1,5 milliárd fordítható közúthálózati, közlekedést érintő fejlesztésekre.

A polgármester rövid videót is megosztott az új kerékpárútról: