Hét nap alatt százezer utast repített haza a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2020. március 25. 16:24

A Qatar Airways még jelenleg is 75 desztinációba repül világszerte. Gépeinek egy része európai kormányok megrendelésére repteti hazai az állampolgárokat távoli üdülőhelyekről.

Március 24-én a Qatar Airways 10 ezer plusz ülőhelyet állított forgalomba, ennek a keretében charterjáratok indultak Ázsiából Európa és az USA nagyvárosaiba, különjáratok indultak ezen felül Dohából Párizsba, Perthbe és Dublinba. Frankfurt, London Heathrow és Perth felé Airbus A380-asok vitték a hazatérő utasokat - közölte a légitársaság.

Az utóbbi hét nap során a gépeink átlagos töltése meghaladta a 80%-ot az Egyesült Királyság, Francia- és Németország felé, ugyanakkor az ellenkező irányba már csak 36%-os volt a kihasználtság.

Ez idő alatt a légitársaság több mint 100 000 utast repített haza. Egyszeri charterjáratok indultak az adott országok nagykövetségeinek kérésére Phnom Penh-ből, Denpasarból, Manilából és Kuala Lumpurból különböző európai nagyvárosokba. Több mint 5000 utas vette igénybe ezeket a járatokat a múlt héten, a jövő héten ez a szám ennek a háromszorosa is lehet.

Miközben az Emirates jóformán leállt, és a Ryanair is a földre tette gépei 90%-át, a Qatar Airways még 75 városba repül

Fotó: Turizmus.com

A Qatar Airways jelenleg még 75 úti célba repül, bár ez a szám csökkenhet, ha további országok jelentenek be korlátozásokat.

Az útvonalakról további információ ezen az oldalon olvasható.