Hét új Mol Bubi gyűjtőállomást adták át Óbudán

Forrás: MTI

 2023. március 31. 18:56

Újabb hét gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi közbringarendszer hálózata Budapest III. kerületben.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Szentlélek téri gyűjtőállomásnál azt mondta: a Mol Bubi közbringarendszer igazi sikertörténete az elmúlt pár évnek. Minél többen használják a Mol Bubit, annál inkább válik a rendszer működtetése fenntarthatóvá - mutatott rá.

Fontosnak nevezete, hogy olyan "közlekedési svédasztalt" kínáljanak a fővárosban közlekedőknek, hogy mindenki saját igénye szerint - a különböző közlekedési módokat kombinálva - a legkönnyebben eljuthasson úticéljához.
Karácsony Gergely megjegyezte, a Mol Bubi sikere a kerületeknek is köszönhető, mert fontosnak érzik fejlesztését.

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere arról beszélt, hogy az átadott állomásokkal fejleszteni kívánják az integrált közlekedési módokat. Reményeik szerint a jövőben újabb pontokat adnak át a kerületben.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója közölte, az állomások kialakítását a kerületi önkormányzat finanszírozta.
A Mol Bubi közbringarendszer hálózatában 190 gyűjtőállomás van 2260 biciklivel - mondta, hozzátéve, hogy március közepén a Mol Bubi kerékpárjaival történő utazások száma meghaladta 3,6 milliót.

molbubi

A Mol Bubi közbringarendszer hálózatában 190 gyűjtőállomás van 2260 biciklivel

Fotó: Lakatos Péter/MTI

Czikora Tamás, a Mol-csoport mobilitási vezetője azt mondta, hogy a kilenc éve működő közbringarendszer nagyon jól teljesít.

A BKK közleménye szerint a hét új gyűjtőállomást a Szentlélek téren a HÉV-megálló közelében, a Flórián téren, a Tímár utcában a HÉV megálló mellett, a Kiscelli utca és a Pacsirtamező utca, a posta melletti kereszteződésben, a Kórház utca és a Polgár utca sarkán, a Szőlő utca és a Vörösvári út találkozásánál, az Óbudai rendelőintézet közelében alakították ki.