Hetente háromszor az Oktoberfestre Debrecenből

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 15. 14:36

2017. szeptember 16. és október 3. között minden csak a sörről fog szólni Münchenben. A müncheni Oktoberfest – amelyet a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is neveznek - a világ egyik legnagyobb népünnepélye, és 1810 óta a látogatók száma folyamatosan nő.
Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges, magasabb alkoholtartalmú sört főznek (Wiesnbier). Az immár évi hatmillió látogató között egyre nagyobb számban találhatóak külföldiek, főleg olaszok, amerikaiak, japánok, és ausztrálok. Az utóbbi években növekvő problémát jelent a látogatók körében a túlzott alkoholfogyasztás. Ennek szeretnének gátat szabni az illetékes szervezők a „Nyugodt Wiesn” koncepcióval. A sátrakat arra kötelezik, hogy 18 óráig csak tradicionális fúvószenét játszhatnak, a maximális hangerőt pedig 85 dB-ben szabták meg. A sláger- és a popzene csak esténként szólhat. Ezáltal az Oktoberfest a családok és az idősek számára is elérhető maradt, az évek alatt megszokott hangulat megtartásával.

Az Oktoberfesten a müncheni sörfőzdék Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu saját sátrakkal képviseltetik magukat. A látogatók számára 14 nagy és 15 kisebb sörsátor áll rendelkezésre, de az utóbbi években előfordult azonban, hogy egy sátrat a túlzsúfoltság miatt rövid ideig be kellett zárni. München város honlapján ezért el is helyeztek egy Wiesn-barométert, ami a sátrak aktuális kihasználtságát mutatta.

 

 

A Debrecen Airportról alig másfél óra alatt lehet a hét három napján, hétfőnként, szerdánként és péntekenként Münchenbe repülni, akár az Oktoberfest idejére. A továbbutazók számára pedig 16 interkontinentális járat érhető el még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking, Hong Kong felé induló gépekre. Münchenből a legfontosabb európai gyűjtő-elosztó repülőterek is legtöbbször szinte tökéletes csatlakozással érhetőek el, és számos belföldi járat is csatlakozik hozzá. A gépek Münchenből 11.10-kor indulnak és 12.35-kor szállnak le Debrecenben, visszafelé 13.10-kor indulnak és 14.40-kor érkeznek meg Bajorország szívébe.

További információ az Oktoberfestről: https://www.oktoberfest.de/en/