Hétfőn nem járnak a vonatok Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2022. november 27. 18:56

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenően közlekedő nemzetközi vonatait. Hétfőn 0-tól 24 óráig az ÖBB teljes hálózatán felfüggesztik a vonatközlekedést.

A szolgáltatási területükön a vonatközlekedés teljesen szünetelni fog hétfőn egész nap, az ÖBB pótlóbuszokat sem szervez. A MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenő nemzetközi vonatai az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek és onnan indulnak vissza Budapestre. A Hegyeshalom állomáson át közlekedő bécsi elővárosi vonatok osztrák területen nem közlekednek, az EuRegio vonatok ezért csak Győr és Hegyeshalom között járnak. A Hegyeshalomból induló bécsi elővárosi vonatok is a teljes útvonalukon kimaradnak a menetrendből

– tájékoztatott a Mávinform.

A bécsi főpályaudvar: hétfőn nem indít és nem fogad vonatokat

Fotó: 123rf.com

Az alábbi változásokra kell számítani.

Budapest–Bécs nappali vonatok:28-án, hétfőn Budapest és Bécs között az összes távolsági (Railjet Xpress és EuroCity) vonat csak Hegyeshalomig közlekedik. A Záhony és Bécs közötti Hortobágy EuroCity (EC 140), illetve a Bukarest–Bécs közötti Dacia nemzetközi gyorsvonatokkal (12346, 12347) a Keleti pályaudvaron keresztül tranzitban utazóknak másik vonatra kell átszállniuk a Keletiben. 27-én és 28-án a 462-es számú Kálmán Imre EuroNight csak Hegyeshalomig közlekedik, 28-án és 29-én a 463-as számú csak Hegyeshalomtól Budapestig közlekedik.

Budapest–Graz nappali vonatok:

A vasárnapi, Budapestről 16:15-kor – Szombathelyen, Szentgotthárdon, Grazon át – Ljubljanába induló Dráva InterCity (IC 310) még közlekedni fog a teljes útvonalán. Hétfőn már csak a szlovén-osztrák határig közlekedik a Ljubljanából induló IC311-es számú Dráva InterCity. Előreláthatóan, 27-én a Keleti pályaudvarról Grazba 8:15-kor induló Mura InterCity (IC 312) csak Szentgotthárdig közlekedik, 16:06-kor onnan indul Budapestre az IC313-as Mura InterCity.

Éjszakai vonatok: A sztrájk érinti a Budapest és München, valamint Budapest és Zürich között közlekedő Kálmán Imre EuroNight vonatot is:Budapestről az EN462-es vonat 27-én és 28-án este csak Hegyeshalomig közlekedik, éjszakai kocsikat nem továbbít. Ellenkező irányban, 27-én és 28-án az éjszakai kocsik Münchenből és Zürichből nem indulnak el.28-án és 29-én reggel az EN463-as vonat Hegyeshalomtól Budapestig közlekedik. A november 28-ra Ausztriába, illetve Ausztrián át irányuló utazásra, valamint visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy idén december 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.Az éjszakai vonatra szóló jegyek árát a vasútvállalat teljes egészében visszatéríti.

A menetjegy visszaváltást, vagy más időpontra érvényesítést a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az informacio@mav-start.hu címen intézhetik az utasok.