Heti 22 chartert indít Egyiptomba az ETI Ausztria

Forrás: turizmus.com

 2015. február 04. 18:35

Május 2-től október 31-ig heti 22 charterjáratot indít Egyiptomba a közép-kelet-európai régióból az Express Tavel International (ETI), ebből kettőt Budapestről, Hurghadára, illetve Sharm el Sheikh-re. Valamennyi gépe 180 fős kapacitású.

Nagy lendületet vesz 2015-ben a tízéves ETI Ausztria: tervei szerint a nyári szezonban „Red Sea Sonnen Shuttle” szlogennel rendszeres légihidat teremt a kedvelt egyiptomi üdülőhelyek és Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, valamint Románia nagyvárosai között, heti összesen 4000 fős kapacitással – írja a Traveller osztrák turisztika szaklap.

 

A magyar piacra tavaly belépő ETI minden gépe szombaton indul, osztrák légitársasági partnere a FlyNiki. Ausztriából Bécsen (heti 6 járat) kívül Grazból (heti 2), Salzburgból (heti 2), Linzből (heti 3) és Innsbruckból (heti 1) indítanak járatokat, ezenkívül Pozsonyból, Budapestről és Ljubljanából heti 2-2 chartert, a szlovákiai Sliac  és Bukarest repülőteréről pedig egyet-egyet. A legtöbb repülőgép Hurghadába közlekedik (10), de a korábban átmenetileg kevesek által programozott Sharm el Sheikh is 8 charterrel büszkélkedhet, illetve idei újdonság az ETI-nél, hogy Marsa Alamba és Luxorba is lesznek charterei.