Heti három járatot indít Budapestről Lyonba az easyJet

Forrás: turizmus.com

 2016. április 27. 21:05

A hagyományos tűzoltó diadalív-vízsugárral és a repülőgép személyzetének átadott speciális tortával köszöntötte a Budapest Airport az easyJet első Lyon-Budapest járatát.

A jellegzetes fehér-naracssárga festésű gépek ezentúl hetente háromszor közlekednek Franciaország második legnagyobb városa és a magyar főváros között.  Mindössze 7 500 forintért (kb. 25 euróért) is lehet egyirányú jegyet váltani erre a nyári szezonra a easyJet diszkont légitársaság lyoni járatára. A gépek kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek – ez a menetrend ideális mind az üzleti utazóknak, mind a turistáknak vagy éppen a hosszú hétvégét tervezőknek, akár Lyonról, akár Budapestről legyen szó. A járatok késő délután érkeznek Budapestre és koraeste indulnak vissza, mindössze 30 perces budapesti fordulóidővel. Az easyJet a heti háromszori járat elindulásával egy nagyon is létező piaci igényre válaszolt, hiszen Közép-Franciaország régóta hiányzott Ferihegy desztinációs térképéről, pl. Párizs stabilan a második helyen áll London mögött a Budapestről elérhető városok listáján.

2,2 milliós lakosságával Lyon és környéke gazdag történelmi és kulturális kínálattal várja a látogatókat a Rhône folyó partján, és gyakran nevezik a „világ gasztronómiai fővárosának” is egyben. Emellett Lyon igen komoly banki és pénzügyi központ; jelentős tudományos kapacitásokat épített ki az egyetemektől kezdve a kutatóintézeteken át egészen a gyógyszerészeti laboratóriumokig. Lyonon keresztül télen könnyedén elérhetők a francia Alpok hatalmas sípályái, nyáron kötelezően errefelé halad el a Tour de France útvonala és az idei futball Európa-Bajnokság egyes mérkőzéseit pedig az újonnan épült Parc Olympique Lyonnais stadionban rendezik.