Heti háromra bővíti járatait Budapesten a Qatar Airways Cargo

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 29. 15:54

A Qatar Airways Cargo október 7-től heti járatsűrűségét Doha és Budapest között háromra növeli, alig több, mint félévnyi sikeres teherszállító járatüzemeltetést követően.

Az újabb, kizárólag teherszállító repülőgépjárat péntekenként közlekedik, míg a másik kettő csütörtökön és vasárnap. Utóbbiakat a légitársaság Airbus A300-200F gépekkel teljesíti, amelyek jellemzően több mint 60 tonnányi légi áru szállítására képesek. A dedikált teherszállító gépek tovább növelik a Qatar Airways naponta közlekedő Airbus A320-as utasszállító gépei által biztosított meglévő raktérkapacitást (ún. belly cargo). Ebben a hónapban egyébként a Qatar Airways a Dohát Budapesttel összekötő közvetlen menetrendszerinti járata ötéves fennállását ünnepelte.


A 2016. januártól augusztusig terjedő időszakában a Budapest Airport 70 268 tonna légi árut kezelt. Az előző év azonos időszakához viszonyítva ez 14,8%-os volumen-növekedést jelent, ami az európai piacon egyedülálló teljesítmény. A Budapest Airport folyamatosan bővülő nemzetközi járathálózata révén szolgáltatásaival egyre jobban támogatja az export-orientált vállalatokat a kiválóan teljesítő magyar elektronikai ipar, műszeripar, autóipar, gyógyszeripar, és biotechnológia területén.