Heti négy török chartert indít az Orex Travel

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. január 12. 17:21

A tavalyi három után idén már négy charterláncot indít Antalyára és 241 szállodát kínál a magyar utazóknak a török hátterű Orex Travel, amely a Hilton Budapest Cityben ismertette 2020. évi terveit.

A társaság marketingvezetője, Karim Yalcin a rendezvényen bemutatta az Orex Travel anyacégét, a 22 éve működő Anex Tourt, amely mára jelentős nemzetközi vállalatcsoporttá (ATG) nőtte ki magát.

Az utóbbi hónapok során a németországi Neckermann csődjét követően megvásárolták előbb annak két leányvállalatát, az Öger Tourst és a Bucher Reisent, a közelmúltban pedig a Thomas Cook felszámolójától megszerezték a német Thomas Cook márkajogait, valamint több domain nevet. Oroszországban közben a korábban Thomas Cook-érdekeltség Intouristot vásárolták fel. „A felvásárlások révén az ATG megduplázta kapacitásait, és ezzel az ATG globálisan a második legnagyobb utazásszervezővé vált"hangsúlyozta Karim Yalcin, majd hozzátette, hogy nem állnak meg itt, „az Anex célja a világuralom".

Éles Orsolya és Kerim Yalcin (középen) török szállodák képviselőivel

Fotó: Orex Travel

Hogy ez így lesz-e, azt majd az idő eldönti, mindenesetre az biztos, hogy az Anex Group összesen 4 millió turistát utaztat éves szinten, és 6500 alkalmazottat foglalkoztat. Saját légitársaság (Azur Air) és 20 egységből álló szállodacsoport is tartozik a vállalathoz, ugyanakkor jövőre egy saját tengerjáró hajóval bővül a kínálat.

46 ország szerepel az Anex Group kínálatában, ezek közül 18-ban saját beutaztató irodát nyitott. Az Anex Group székhelye Antalya, Törökország.

Az Anex Közép-Európában Orex Travel márkanév alatt működik, hazánk mellett Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban. Yalcin arra is felhívta a figyelmet, hogy a határ közelében élők kassai, pozsonyi indulású járatokat is választhatnak.

120 viszonteladó vett részt az Orex Travel rendezvényén

Fotó: Orex Travel

Mint elhangzott, az Orex Travel Magyarországon 2017-ben kezdte meg működését. Bővülése azóta folyamatos. 2018-ban ötezer utasuk volt, 2019-ben heti három járatukkal, 72 gépindulással 9250 utas jutott el velük a török tengerpart közel 200 szállodájába. Jövőre 13 ezer fő utaztatását tervezik. Yalcin szerint tervük, hogy piacvezetők legyenek Törökország vonatkozásában.

2020-ban emelik a tétet, járataik Budapestről hetente három, Debrecenből egy alkalommal indulnak, miközben kínálatuk újabb szállodákkal egészült ki. Mivel a helyek 25%-a már elkelt, elképzelhető akár egy ötödik járat indítása is. A charterjáratokat a Corendon Airlines üzemelteti. Elhangzott még, hogy az idei évre 241-re bővült a kínált szállodák köre, jövőre pedig megnyílik a cég romániai irodája is.

Ezután török szállodák (Selectum, Barut, Corendon, Sueno, The Raga Side) képviselői mutatták be a szálláshelyeket, majd Éles Orsolya irodavezető osztott meg további hasznos információkat a szezonnal kapcsolatban.

Egyik újításuk a többnyelvű allergiakártya, amellyel az utasok különösen magyarázat nélkül tudják jelezni a szállodában, ha valamilyen ritkább ételintoleranciában szenvednek.

A program vacsorával, a legjobb ügynökök megjutalmazásával és ajándéksorsolással folytatódott, majd zenés mulatsággal zárult.

Ők húzták a talpalávalót

Fotó: Orex Travel