Heti négyszer repül Bécsből Tajpejbe az EVA Air Dreamlinere

Forrás: turizmus.com

 2020. február 17. 08:45

Az EVA AIR B-17803 lajstromjelű repülőgép vasárnap érkezett meg Bécs, Schwechat repülőterére. A BR61 járatszámú Boeing 787-10 Dreamliner első alkalommal közlekedett a Tajpej-Bangkok-Bécs útvonalon.

A tajvani magánlégitársaság mostantól a Boeing 787-10-es Dreamlinerrel repüli heti 4 alkalommal a Tajpej-Bangkok-Bécs-Bangkok-Tajpej útvonalat.
A Boeing 787-9 továbbra is a Tajpej és Bécs közötti heti három járatot szolgálja ki.

Az EVA AIR Boeing 787-10 kétosztályos elrendezést követ, 342 utas befogadására alkalmas

Fotó: EVA Air

Kényelmes business class, 342 hely

A Boeing 787-10 repülőgép 68,3 méter hosszú, körülbelül öt méterrel hosszabb, mint a 787-9. Az EVA AIR Boeing 787-10 fedélzete is kétosztályos elrendezést követ, mely 342 utas befogadására alkalmas. A fedélzeten 34 Royal Laurel Business és 308 turista hely áll az
utasok rendelkezésére. A 787-9 repülőgép teljes befogadóképessége 304, míg a 787-10-es 38-cal több, ami így összesen heti 150 ülőhely kapacitásnövekedést eredményez.

A B787-9-es és 10-es Royal Laurel osztályán a BMW mérnökei által tervezett ággyá alakítható ülések lettek kialakítva, így biztosítva a kényelmes alvás élményét. A turistaosztályon a jól ismert német autós üléseket is gyártó RECARO, a legújabb dizájn szerint tervezett
üléseket építette be.

 

Környezetbarát üzemelés

A Boeing 787 Dreamliner felépítéséhez használt technológiák környezetbaráttá teszik a repülőgépet. A Boeing 787-es törzsének, szárnyának és belső terének jelentős részét kompozit anyagok nagyarányú felhasználásával készítették.

A hagyományos alumíniumötvözetű repülőgépekkel összehasonlítva, ezek a fejlett anyagok jelentősen csökkentik a repülőgép összsúlyát és korróziójának valószínűségét, így mérsékelve a karbantartási költségeket.

A Dreamliner könnyebb szerkezete, az új generációs hajtóművek,
szárnyprofilja és korszerű repülésirányító rendszereinek köszönhetően 20%-kal alacsonyabb üzemanyag fogyasztású, mint hasonló méretű piaci vetélytársai.

A fedélzeten fejlett légszűrő rendszer és LED kabinvilágítás fokozza a kényelmet és az energiatakarékos üzemelést

Fotó: EVA Air

A Dreamliner utasterében 1900 méternek megfelelő a levegő oxigénszintje és nyomása és jóval páradúsabb, mint a hagyományos repülőgépeken. A magasabb vér-oxigénszintnek köszönhetően pedig csökken a fejfájás és az intenzív fáradtság kialakulásának az esélye.

Boeing 787 fejlett légszűrő rendszerrel rendelkezik, amely jobb minőségű levegőt biztosít, a szűrők a kórokozók mellett a kellemetlen szagokat is kiszűrik a levegőből.

Economy class

Fotó: EVA Air

A LED kabinvilágítás a felére csökkenti az energiaigényt. A minden eddiginél nagyobb, szemmagasságban elhelyezkedő ablakok speciálisan szabályozható üveggel vannak ellátva, amelynek segítségével állítható a kabinba jutó fény mennyisége, ezáltal mérsékelve a jet leg kellemetlen hatásait.

Az EVA AIR 2022 végéig összesen 24 Dreamliner repülőgépet állít
forgalomba, négy darab B787-9-est és húsz darab 787-10-est.

A fedélzeten 38 businessülés áll rendelkezésre

Fotó: EVA Air