Heti negyven járat ősztől Frankfurtba

Forrás: turizmus.com

 2018. július 18. 16:00

Heti negyvenre nő a Budapest és Frankfurt között közlekedő Lufthansa-járatok száma az ősztől, adta hírül a légitársaság.

A Deutsche Lufthansa AG ma bejelentette a 2018/19-es téli menetrendjének újdonságait. A magyar utazók számára legfontosabb hír, hogy a légitársaság tovább bővíti járatszámát Budapest és Frankfurt között. Az útvonalon korábban a téli menetrendben négy járat közlekedett, 2017. december 11-től viszont a téli időszak alatt is naponta öt, illetve heti 35 járat közül választhattak az utasok.

 

2018 októberétől ismét bővül ez a járatszám és a hétfőtől péntekig közlekedő új, délutáni járatoknak köszönhetően heti 40 Lufthansa-járat áll az utasok rendelkezésére a két város között. Az LH1344-es új járat 16:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Visszafelé 18:10-kor indul a járat, majd 1 óra 45 perces menetidő után 19:55-kor landol Frankfurtban. Ezt a járatot is egy Airbus A320-as repülőgép szolgálja ki üzleti és turista osztályos konfigurációban.

A járatok a téli menetrend két kiemelt időszakában repülnek: október 29-től december 14-ig, majd február 11-től a nyári menetrend életbe lépéséig, március 19-ig.

A légitársaság ezen felül hat új, turisták által kedvelt úti céllal bővíti Frankfurtból és Münchenből induló járatai körét. A Lufthansa a jövőben a Vörös-tenger partján fekvő kedvelt dél-izraeli üdülőhelyre, Eilatba (Ovda) is indít járatokat Frankfurtból és Münchenből.

Az idén téltől a Lufthansa Agadirba (Marokkó) is repül minden hétfőn és szombaton Frankfurtból és minden vasárnap Münchenből.

A Lufthansa a tél elejétől kezdve heti tizenkét járatot indít Triesztbe Frankfurtból. 2018 telétől a Lufthansa ismét kínál járatokat Frankfurtból a görögországi Szalonikibe.

Edinburgh új európai célállomás Münchenből. A Lufthansa 2018 decemberétől minden kedden és szombaton repül Skócia fővárosába, kiegészítve a már eddig is meglévő frankfurti járatot.

Münchenből elérhető új úti cél Tromsø (Norvégia). A Lufthansa minden csütörtökön és szombaton indít Airbus A319 repülőgépet a norvég városba. Tromsøbe Frankfurtból is indulnak járatok.