Heti öt járatot tervez Egyiptomba nyárra az ETI

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2017. január 13. 10:42

„Ha Egyiptom, akkor ETI" – a szlogen, úgy tűnik, egyre inkább átmegy a köztudatba, legalábbis az utazási iroda tavaly átvette a piacvezetést az egyiptomi kiutaztatásban – derült ki Kerekes Gábor country manager szavaiból katalógus-bemutatójukon. Idén még ambiciózusabb terveik vannak.

Rosszul indult a tavalyi év az egyiptomi kiutaztatásban, hiszen télen mindössze egyetlen magyar irodának volt charterjárata, de a kereslet hiánya miatt januárban végül azt is törölték – idézte fel Kerekes Gábor a Radisson Blue Béke Hotelben csütörtök este tartott katalógusbemutatón.

Az ETI magyarországi csapata

Tavaly május 7-én az ETI (Express Travel International) elsőként indította el Hurghadára nyári charterét Budapestről, amelyet egyedül töltött. A desztináció szépen beerősített a szezon közepére, így július 28-án beállított egy második gépet is, pozsony érintésével, ami egészen szeptember közepéig repült. 2016-ban 14 százalékkal több foglalást (mintegy 7000 utast) regisztrált az utazási iroda, mint a megelőző évben. Ennek eredményeként a „csökkenő tortából" az ETI a legnagyobb szeletet hasította ki, vagyis Egyiptom vonatkozásában piacvezető lett Magyarországon – összegezte a szezont a country manager. Különösen örömteli, hogy útjaik a korábbinál jobb áron mentek el, az egy utas után realizált árbevételük 4-5 százalékkal nőtt. Piaci pozíciójuk megerősödését jelzi az is, hogy viszonteladóik száma 50 új partnerrel bővült.

A Szlovákiából induló járataik is várakozáson felül teljesítettek, és a régióból egyedül nekik volt chartergépük Sharm el Sheikhre (Pozsonyból), míg a másik kedvelt egyiptomi üdülőhelyet, Marsa Alamot bécsi indulással programozták.

Az idei szezon tekintetében még bizakodóbbak, mert úgy vélik, Egyiptom egész éves úti célként, kiváló ár-érték arányával nem behelyettesíthető a magyar piacon. Az ETI ajánlatainak fő előnye abban rejlik, hogy minden szolgáltató, így saját hotelmárkájuk (Red Sea Hotels), a helyi buszos beutaztató (Cairo Express Travel) és a nílusi hajóflotta (Grand Cruises), ugyanazon cégcsoport tagja, ezért tud olcsóbb és rugalmasabb lenni versenytársainál. (A magyarországi ETI a húsz éve Németországban alapított ETI-csoport osztrák leányvállalatához tartozik, vagyoni biztosítékát is ott teljesíti. Ez a háttér a garanciája a magyar iroda pénzügyi stabilitásának. Tavaly a csoport 360 ezer főt utaztatott ki Európából. )

Ambíciójukat jelzi, hogy idén már heti három budapesti indulású járatot terveznek Hurgadára, az Air Cairo légitársasággal. Az egész évben közlekedő, vasárnapi menetrend szerinti gép mellé szerdán (május 3.–október 25.) és pénteken (június 16.–október 27.) állítanak majd be charterjáratot Budapestről, és szintén szerdán Debrecenből (június 21.–szeptember 7.). Ezeken kívül a korallzátonyairól híres Sharm el Sheiket is szeretnék újra elérhetővé tenni Budapestről, szerdánként (június 14.–október 25.). Ebbe az úti célba tavaly nem repült közvetlen járat Magyarországról.

Népes számú viszonteladó vett részt a katalógusbemutatón

Az ETI utasai négy egyiptomi üdülőhelyen (Hurghada, Makadi Bay, Sharm el Sheikh, Marsa Alam/Port Galib) összesen 18 Red Sea Hotels közül választhatnak, melyek Magyarországon kizárólagos nála foglalhatók. Két zászlóshajója a felnőttbarát Makadi Spa és a saját aquaparkkal rendelkező Sunwing Waterworld Makadi. A lánc olyan extra előnyöket kínál vendégeinek, mint a késői kicsekkolás a hazautazás napján, a strandtörököző, a napágy és a napernyő díjmentes használata, vagy a mindenhol (kivéve Makadi Spa) elérhető gyerekklub. A szállodák egy része félpanzióval is, más részük csak all inclusive ellátással foglalható. Miképpen az üdülőhelyek, úgy a nílusi hajóutak is biztonságok, ezt az utazási formát tengerparti nyaralással kombinálva is kínálják – hangsúlyozta.

Az egyes hotelek előnyeinek ismertetése mellett Kerekes Gábor néhány praktikus információra is felhívta a viszonteladók figyelmét. Többek között arra, hogy az ETI a teljes árból fizeti a jutalékot, amely időszaktól függetlenül egységesen nettó 11 százalék, jelentős volumen esetén elérheti a 13 százalékot; nagy nyugati utaztatóról lévén szó, az árak akár többször is változhatnak mindkét irányba; árualapjuk az eti-utazas.hu mellett az ismert nemzetközi rendszerekben (Start, Cets, Bistro Portal stb.) is foglalható; útjaik már 10 százalékkal leköthetők, a fennmaradó összeget elég az utazás előtt 30 nappal rendezni; az Air Cairo fordított menetrenddel közlekedik, vagyis a célállomásról indul; az egyiptomi hatóságok nagyon szigorúan veszik, hogy az útlevélnek a visszaérkezéstől számított hat hónapig érvényesnek kell lennie.

A rendezvényen méltatták a legjobban teljesítő partnereiket is. A legnagyobb növekedést elérő irodák az Utazás Paradicsom, a Proko Travel Békéscsaba, az Utazzlastminute, az R-Tours, a Viva Travel és az Alfa Fly Travel. A legtöbbet értékeső partnereik pedig az Invia.hu, az Euro Travel és a Dive Hard Tours. A katalógusbemutató meglepetés programjaként egy óriáskígyóval  érkező hastáncosnő szórakoztatta a közönséget.

(A szállodafotókon a Sunwing Waterworld Makadi és a The Grand Hotel Sharm el Sheikh. Forrás: redseahotels.com)