Hétszeres volt a magyar túljelentkezés az ingyenes vonatbérletekre

Forrás: turizmus.com

 2021. október 27. 17:38

Rendkívüli sikert hozott az ingyenes InterRail-bérleteket szétosztó DiscoverEU-program kedden lezárult legutóbbi pályázata: több mint 330 ezer európai fiatal jelentkezett, a magyar helyekre pedig hétszeres volt a túljelentkezés.

Mintegy 60 ezer bérletet ítélnek oda a pályázóknak az idei fordulóban; ezúttal a Covid-járvány miatt tavaly kényszerűen kimaradtak is újra jelentkezhettek – mondta el Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, a program mentora az ADOM Diákmozgalommal közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján.A valamivel több mint ezer magyar bérletre mintegy hétszeres volt a túljelentkezés, ezzel a részt vevő országok első harmadában végeztünk. Ez azt is jelenti, hogy nagyjából minden tizedik érintett fiatal jelentkezett a lehetőségre – tette hozzá.

Schermann Fruzsina, a pályázat népszerűsítésében résztvevő ADOM Diákmozgalom szóvivője elmondta, hogy a Magyarországról jelentkezett közel 8000 pályázó közül több mint 2100 az ADOM kampányának köszönhetően és a diákmozgalom oldalán keresztül jelentkezett a lehetőségre.

A következő hétéves költségvetésben összesen mintegy 700 millió euró áll majd rendelkezésre a DiscoverEU programra, így a jövőben is folytatódik az ingyenes vonatbérletek odaítélése.

interrail

A valamivel több mint ezer magyar bérletre mintegy hétszeres volt a túljelentkezés

Fotó: 123rf.com

A „Free Interrail”-program eredeti koncepciója, hogy az EU minden európai fiatalt lepjen meg egy ingyenes vonatbérlettel a tizennyolcadik születésnapján. A program korábbi kísérleti szakaszában több mint 350 ezer európai fiatal jelentkezett a lehetőségre, és közülük már több mint 70 ezren kaptak ingyenes vonatbérletet. A program sikerét jól mutatja, hogy az elmúlt években számos elismerést is elnyert, például az európai nívódíjat is.