Hétvégén indulnak az erdei vasutak is

Forrás: turizmus.com

 2020. május 21. 11:54

Szombattól újra üzemel két börzsönyi erdei vasút, a vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán közlekednek. Fokozatosan újraindul az erdei turizmus Somogyban is, ahol május 23-án üzembe áll a Mesztegnyői Erdei Vasút.

A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, ott jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.

Az Ipoly Erdő Zrt. tájékoztatása szerint a felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Szombat, vasárnap és ünnepnapokon – a felújítás miatt rövidített szakaszon – Kemence–Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Újra várják a látogatókat a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton is. Az Ipoly Erdő Zrt. felhívta a figyelmet, hogy az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése és a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között.

A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

Szombaton újraindul a Mesztegnyői Erdei Vasút is

Fotó: SEFAG Zrt.

Szakaszosan tér vissza az élet a SEFAG Zrt. kezelésében lévő turisztikai létesítményekbe is a somogyi erdőben. A korlátozások feloldását követően elsőként a szabadtéri programlehetőségek indulnak újra.

Május 23-án pedig kigördülnek a remízből a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei. Az első járat szombaton 10 órakor indul Mesztegnyőből Felsőkak felé és egy órai ott-tartózkodás után tér vissza.

A szerelvények a járványhelyzet időtartama alatt hétvégéken és ünnepnapokon járnak majd.

A távolságtartás szabályainak betartása miatt korlátozott utaslétszámot tudnak fogadni, ezért a vonatozást tervezőknek javasolt előzetesen bejelentkezni.