Hétvégén járattörlésekre kerülhet sor a Schiphol repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2022. április 29. 12:53

Az amszterdami Schiphol repülőtér a túlterheltség veszélye és a hiányzó földi személyzet miatt arra kéri a légitársaságokat, hogy a hétvégén töröljék egyes járataikat.

Az ANP holland hírügynökség szerint az intézkedéssel a múlt hétvégihez hasonló összeomlást szeretné megelőzni a repülőtér. Arról nincs információ, hogy mennyivel kevesebb utas kell ahhoz, hogy a repülőtér kezelni tudja a helyzetet – írja az fvw.de a dpa hírügynökség híre alapján.

A problémák fő oka, hogy az összes földi területen hiány van dolgozókból, a parkolóktól a biztonsági részlegekig. A munkaerőpiacon állítólag már nem lehet embereket találni.

A holland repülőtér attól tart, hogy nem tudja kezelni a hétvégi zsúfoltságot

Fotó: ©photosis/123rf.com

Az összeomlás múlt szombaton a KLM földi személyzetének előre be nem jelentett munkabeszüntetése után következett be. Járatok tucatjait kellett törölni, utasok ezrei torlódtak fel a terminálokon. Autópálya-kijáratokat zártak le, és az utazni indulók figyelmét felhívták, hogy ne menjenek ki a repülőtérre. A restanciát csak néhány nappal később sikerült ledolgozni, a bőröndöket például ekkor küldték a tulajdonosaik után.

A KLM már most pénteken készült törölni néhány járatát, a légitársaság a repülőtérrel együtt keresi a megoldást.