Hétvégenként 24 órában járnak a vonatok Szobra és Szolnokra

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 09:49

A fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni a váci és a ceglédi vasútvonalakon.

A Budapest–Vác–Szob vonalon, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamatos lesz a vonatközlekedés, óránként járnak majd az S70-es személyvonatok a főváros és Szob között október 19-től.

Az éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek, és kiegészítő jegy váltására sincs szükség.

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-től esténként két órával tovább, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19:25-kor és 20:25-kor is indul G70-es jelzéssel gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra.

Az új vonatjáratoknak köszönhetően könnyebb lesz utazni késő este

Fotó: MÁV

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is bővül a késő esti, éjszakai járatok száma. Október 19-től szombaton és vasárnap új személyvonat indul Szolnokra a Nyugatiból 1:43-kor. Eddig 0:43 és 2:43 között nem indult vonat Budapestről. Több vonat megállói is változnak.

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon október 21-től a Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy közötti járat útvonalát munkanapokon meghosszabbítják a Déli pályaudvarig. A vonat Kelenföldön, Gárdonyban és Székesfehérváron is megáll – közölte a vasúttársaság.