Hétvégenként dupla emeletes vonat jár a Balaton déli partjára

Forrás: turizmus.com

 2022. július 16. 17:01

A megnövekedett utasigények miatt mostantól a nyári szezon minden hétvégéjén dupla szerelvénnyel közlekedik a Nagymarost Fonyóddal közvetlenül összekötő, emeletes Jégmadár expressz. Utasforgalomban eddig ilyen összeállítású szerelvény még nem járt.

A MÁV-START ezen a hétvégén először kapcsol össze utasforgalomban két KISS motorvonatot. A nyár legközkedveltebb járata, a Jégmadár expressz kihasználtsága 100 százalék. A kétemeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200 fő, azonban a csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként 968 helyjegy váltható.

A dupla Jégmadár expressz jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, és 9 órakor ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első KISS vesz fel utasokat. A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, ahonnan 16:36-kor indul vissza.

A Jégmadár expressz a nyár végéig dupla szerelvénnyel közlekedik

Fotó: MÁV

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, így garantált az ülőhely. A járaton alapesetben 12, a dupla szerelvényen 24 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.