Szombattól újra jár a Tisza-tó expressz Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2023. március 10. 13:57

A Tisza-tó expressz közvetlen járatként március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról, Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig.

A Tisza-tóhoz 2021-ben indult a Tisza-tó expressz, ami tavaly óta már meghosszabbított útvonalon, Tiszafüred érintésével Balmazújvárosig közlekedik. Ez a járat közel 50 kerékpárhellyel szolgálja az utasokat. A Tisza-tóhoz történő vasúti utazáshoz a MÁV-Start a Tisza-tavi kerékpárjegyet ajánlja megvásárolni, mellyel bármely magyarországi vasútállomásról szállítható  kerékpár a Tisza-tóhoz vezető 3 vasútvonal bármely állomásáig és vissza.2022-ben a MÁV-Start járatain országszerte csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton, ami 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat. A kerékpárszállítás mellett az utasok úgy is egyre jobban ki tudják használni a kombinált zöld közlekedés előnyeit, ha kerékpárjukat az állomásokon hagyják – olvasható a vasúttársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Kerékpárszállítás a vonaton

Fotó: MÁV

A vasúttársaság megújult kerékpáros aloldala, kibővült tartalommal, letisztult tematikával átláthatóbbá és informatívabbá vált. Itt számos ajánlóval, valamint különféle kedvezmények bemutatásával folyamatos az utasok tájékoztatása a vasúti kerékpáros kínálat igénybevételének lehetőségeiről. Az oldalon hamarosan a nemzetközi járatok kerékpár-szállítási lehetőségeiről is lehet majd informálódni.

A közlemény szerint idén a Volánbusz, a tavalyi évhez hasonlóan, a nyári időszámítás ideje alatt tervezi a kerékpár-szállítási szolgáltatásának biztosítását. Ennek megfelelően a Budapest és a Mátra, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a Budapest és Salgótarján, Eger, Kazincbarcika, valamint Miskolc között közlekedő egyes járatokon lehet kerékpárt szállítani a megadott megállóhelyek között március 26-tól október 28-ig.