Hétvégi programajánló: Motocross Eb Kiskunlacházán

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 14:00

Bő 10 éves kihagyás után Motocross kontinensviadalt rendez Magyarország. Az idei Motocross Európa-bajnokság utolsó fordulóját 2017. július 8-9-én rendezik.

A nevezés pillanatnyi állása szerint 10 ország 60 élversenyzője mérheti össze a tudását az Open, 85cc és 65cc géposztály 2017-es motocross bajnoka címéért.

A mezőnyben szép számmal képviselteti magát a magyar delegáció: a junioroknál Zanócz Noel, Béres Szabolcs, Técsi László és Kovács Ádám Zsolt a bajnokság dobogójáért küzdenek. A felnőttek között Déczi Balázs, Hugyecz Erik, Pergel Márk, Szvoboda Bence és Varga Imre célja pedig minél jobban megnehezíteni az MX EB éllovasok dolgát.

Jegyek a rendezvény ideje alatt a helyszínen kaphatók.

Fotó: Facebook/Kiskunlacházi Községi Motoros Klub

A Kiskunlacházi Motocross Pálya Budapesttől 40 km-re található, az 51-es úton érhető el. A pálya sík terepen fekszik, az 1800 m hosszú nyomvonalat 15 ugrató és 17 kanyar tarkítja. Kibővített, felújított depó és megnövelt nézőtér várja a kilátogatókat.

A kvalifikációs futamok július 8-án, szombaton délután zajlanak, másnap pedig 11:00 órai megnyitó ceremóniát követően indulnak a versenyfutamok.

A szünetekben sem lesz teljes csönd: a STIHL Timbersport favágó bemutatója fogja elkápráztatni a nézőket.

A program innen letölthető.