Hévízi MUISZ-vizit

Forrás: turizmus.com

 2015. március 31. 18:01

Március 27-28-án tanulmányutat szervezett a MUISZ Beutaztató Bizottsága Hévízre, az út célja a város új arculatának, jövőképének megismerése volt.

A korareggeli indulást a Cityrama busza tette kényelmesebbé, a program közös ebéddel indult Pokorádi Sándor, a hévízi Hunguest-szállodák igazgatójának meghívására a Hotel Helios éttermében. A Hunguest Hotel Hélios, Panoráma, SPA és Palace megtekintése után a Macchiato Kávéház vendége volt a társaság, ahol süteménykölteményekkel és kávéval vártak a résztvevőket. A kávézó közkedvelt találkozási pont Hévíz központjában, érdekes programokkal, bemutatókkal élénkítve a hévízi életet.

A Dentsana fogászat bemutatkozása következett, ami a kávézóval egy épületben, az emeleten található. A fogászat turizmusban elfoglalt fontos szerepe mindenki előtt ismert. A Dentsana különböző extra szolgáltatásokat biztosít, úgymint ingyenes transzfer a klinika és a szálloda között, valamint ingyenes vizsgálat, árajánlat és kezelési terv készítése.

 

Ezt követően Papp Gábor, Hévíz polgármestere várta a résztvevőket a városházán. Az érdekfeszítő prezentáció során beszélt Hévíz jelenéről és jövőjéről. Polgármestersége második ciklusát tölti, hivatali ideje alatt új lendületet kapott a város. A város az idegenforgalomból szerzett bevétel nagy részét visszaforgatja, városmarketingre és fejlesztésekre költi. Megalapították a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, amely ezt a tevékenységet irányítja. Beszélt a Balaton Airport térségben játszott fontos szerepéről és fejlesztési irányairól, illetve a régiós szereplők közös gondolkodásának fontosságáról.

Este a 2014-es év szállodájának megválasztott Európa Fit Hotelbe kaptak meghívást, bemutatkozott a szállodát, majd együtt vacsoráztak a szálloda vezérigazgató-helyettesével, Molnár Ágnessel. Vacsora előtt Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője köszöntötte a study tour résztvevőit.

Szombaton a Hotel Kalmában lévő Kurinfo Gyógyközpontban  indult a nap, Martin Andrea és Martin Lajos a gyógyközpont hagyományos szolgáltatásai mellett bemutatták az IHealth nevű új programot, ami közvetlen, villámgyors, 21. századi beteg-orvos kommunikációt tesz lehetővé.

 

A résztvevők kecskesajt és füstöltáru kóstoláson is részt vehettek a hévízi termelői piacon, amelyet néhány éve nyitották meg, és nagy sikernek örvend mind a hazai, mind a külföldi vendégek körében.

A délutánt a tófürdőben töltötték a résztvevők, először egy fürdőbemutatása történt meg, majd mindenki kipróbálhatta a Hévízi-gyógytó jótékony hatását.