Hibrid termékek a Brussels Airlines-tól

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. július 17. 13:59

Szeptember elsejétől a Brussels Airlines négy terméket vezet be, amelyekből az utasok választhatják ki az igényeiknek leginkább megfelelőt. A legolcsóbb retúrjegyek már 69 eurótól elérhetőek lesznek (adókkal és illetékekkel együtt), így a belga légitársaság is követi a legújabb iparági trendeket.

Míg egyesek számára a fedélzeti ellátás létkérdés, mások könnyen lemondanak róla. Hasonlóképpen megoszlik a teljes kiszolgálás kontra lecsupaszított szolgáltatások megítélése – ahogy azt az elmúlt években mutatkozó igények is mutatják. Ennek fényében a Brussels Airlines saját piackutatást végzett, amelynek eredményeit most termékeibe is beleilleszti, mind az üzleti, mind a szabadidős szegmensben.

„Elmúltak már azok az idők, amikor a légitársaságok döntötték el, hogy az utasok mit szeretnének. Ma már a fogyasztók saját igényeik és ízlésük szerint kívánják alakítani a termékeket, ezért szakítanunk kell a régi beidegződésekkel. Így stratégiánk immár a differenciálásra, szegmentálásra és az utasok középpontba helyezésére fókuszál. A hosszú távú járatok fedélzeti szolgáltatásainak fejlesztése, az európai flotta megújítása és a kontinensen belüli járathálózat fejlesztése után most a piaci elvárásoknak megfelelő új termékekkel állunk elő – nyilatkozta Bernard Gustin, a légitársaság vezérigazgatója.

Szeptember elsejétől a Brussels Airlines utasai négy termék – a check&go, a light&relax, a flex&fast és a bizz&class – közül választhatnak.

A check&go-val az árérzékeny rétegeket célozzák meg, akik a legolcsóbb jegyeket vadásszák, kézipoggyásszal indulnak útnak, a fedélzeten szüksége esetén ételt és italt vásárolnak és nem kívánnak semmiféle rugalmasságot. Ez a jegytípus már 69 eurótól elérhető lesz, az oda-vissza útra.

A 109 eurótól induló light&relax kiváló ár-érték arányt kínál azoknak, akik feladják bőröndjüket, ki szeretnék választani ülőhelyüket és akár módosításra is szükségük lehet.

A korábbi b.flex economy+ termék továbbgondolásával született flex&fast a rohanó üzleti utazókat célozza meg elsőbbségi beszállással, gyorsított biztonsági ellenőrzéssel, a gép elejében kijelölt ülésekkel, módosítható foglalással és fedélzeti ellátással.

A bizz&class a Brussels Airlines új business class terméke; az ezt választók prémium szolgáltatásokat (például belépést a hamarosan nyíló új brüsszeli lounge-okba), gourmet ételválasztékot (amelyre már a foglalás során le lehet adni a rendelést), a feladott bőröndnek nagyobb súlyhatárt és üresen hagyott középső helyet kaphatnak.

Ezen termékskálával a Brussels Airlines az ősztől már hibrid légitársaságként pozícionálja magát, minden utascsoport számára a megfelelő megoldást kínálva. A fejlesztések azonban nem állnak meg: év végéig megszületik új családbarát törzsutasprogramjuk, amely kiegészíti a jelenlegi Miles& More programot.
Az új kereskedelmi stratégiához a légitársaság új szlogent is bevezet: a „we go the extra smile” jelmondat a fuvarozó dinamikusságát és utas-központúságát helyezi a központba.