Hogyan „adjunk el” egy várost?

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 29. 13:10

Ha végképp semmi világhírű attrakció nincs a környéken, érdemes egy-egy szállodát divatossá tenni és szerezni egy jó séfet – ez az ötlet vezette a dél-svédországi Simrishamn városka vezetőit.

A recept, úgy látszik, bevált, mert egyre többen látogatnak a több mint 20 hotellel rendelkező, mindössze 7 ezer lakosú településre.

Fjordok, sziklák, zöld lankák, kikötő, tengerpart, egy ősrégi templom. Körülbelül ennyit tud nyújtani Simrishamn, de ezt alaposan felturbózták azzal, hogy a szállodák nagyszerű kirándulási lehetőségeket, biciklitúrákat kínálnak – kiváló ötlet a közeli almáskertek meglátogatása is, akár a virágzás, akár az almaszüret idején – a szobák többnyire egyedi dizájnnal büszkélkednek, a menedzsment bevezette a rafináltabb wellnesst, az éttermek pedig megcélozták a fine dininghoz közelítő konyhai színvonalat.

Ez együtt már elég ahhoz, hogy a környékbeli cégek itt rendezzék meetingjeiket, és akik Svédország felsőbb régióiba igyekeznek, itt álljanak meg egy-egy napra.  Sok látogatója akad a golfpályáknak is. Az időjárás a Golf-áramlat hatására kellemesebb, mint az ország északi vidékein.

A Hotel Svea kiemelt figyelmet fordít a gasztronómiára

 

A Hotel Svea például azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy kortárs művészeit alkotásokat helyez el a lobbiban és az étteremben, a szobák vidám textíliáival próbálják feledtetni a hosszú téli hónapok szürkeségét, a menünél a klasszikus skandináv fogásokat ötvözik a szezonalitással és a trendi tálalással.  A fő jelszó az öko, azaz bio ételek kínálása, és az allergiások igényeinek kielégítése. Ez mindig elbűvöli a skandináviai belső turizmust: a norvégok és a dánok szeretik az ismerős ízvilágú, „hazainak” tűnő, de egészséges ételeket. Az akadálymentesített szoba és az állatok fogadása szintén vonzerő.

A recept bevált és szabadon utánozható…