Holland elnököt választottak az ECTAA élére

Forrás: turizmus.com

 2022. június 13. 11:24

Frank Oostdamot, a Holland Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetségének elnökét választották meg az európai utazási irodák szövetségeit tömörítő ECTAA elnökének a szervezet Nicosiában tartott tisztújító közgyűlésén – tájékoztatta szerkesztőségünket a MUISZ.

A június 10-én tartott tisztújításon – amelyen a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is részt vett – a küldöttek köszönetet mondtak Pawel Niewiadomski leköszönő elnöknek a Covid-19 járvány során tanúsított elkötelezettség munkájáért és eredményeiért.

Az új elnök, Frank Oostdam elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ECTAA elnökévé választottak. Az európai utazási és turisztikai ágazat számos kihívással néz szembe. A Covid-19 világjárvány még nem ért véget, az ukrajnai háború, a növekvő energiaárak és a szakképzett munkaerő hiánya további nyomást gyakorol az utaztatókra.

Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a politikai vezetőkkel és az iparág többi szereplőivel együttműködve közösen megteremtsük a lehetőséget a turizmus helyreállításához. Ugyanakkor szilárd meggyőződésem, hogy az utazási irodák megújult üzleti stratégiájában a fenntarthatóságnak kiemelten fontos szerepe lesz. Ezért az ECTAA aktívan segíti tagjait abban, hogy támogatást vehessenek igénybe ennek mielőbbi megvalósításához."

Az ECTAA közgyűlésén (balról jobba): Daniela Stoeva (Bulgária), Pawel Niewiadomski (Lengyelország), Boris Zgomba (Horvátország), Heli Mäki-Fränti (Finnország), Frank Oostdam  (Hollandia) and Jan Van Steen (Belgium)

Fotó: MUISZ

A közgyűlés alelnöki posztját ezentúl Heli Mäki-Fräntit (Finnország) tölti be, a gazdálkodásért felelős vezető, Marios Kammenost (Görögország) pedig a következő ciklusra is megerősítették tisztségében.