Hollandia 10 napos karanténra kötelezi a Budapestről érkezőket

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 15. 16:28

Változtak a Hollandiába történő beutazás feltételei. Az ország szeptember 15-től Budapestet „az aktuális helyzet miatt” narancssárga kategóriába sorolta.

A Budapestről visszatérőknek tíz napra karanténba kell vonulniuk – adja hírül Facebook-oldalán a hollandiai Magyar Nagykövetség. A rendelkezés értelmében a karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra, akik Magyarország más részein voltak és egyenesen a Liszt Ferenc reptérre mennek.

Mint írják, Magyarország egész területe szeptember 1-jétől már narancssárga kategóriába („csak feltétlenül szükséges utazás”) tartozott, azonban eddig csak azért, mert az ország korlátozta a hollandok számára a beutazási lehetőségeket, vagyis eddig nem volt érvényben karanténkötelezettség.

Szeptember 15-től a Budapestről visszatérőknek tíz napra karanténba kell vonulniuk Hollandiában

Fotó: 123rf.com

Hollandia koronavírussal kapcsolatos korlátozása minden olyan ország esetében, ahol narancssárga utazási tanácsok vannak érvényben így szól: „csak akkor utazzon oda, ha mindenképpen szükséges”, továbbá határozottan javasolják (nincs kötelező karantén!), hogy az onnan érkező személy vonuljon 10 napra karanténba.