Mostantól korlátozások nélkül utazhatunk Hollandiába

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. június 04. 19:04

Június 4-től Hollandia átsorolta Magyarországot a sárga kategóriába, ezzel megszűnt a Hollandiába utazók magyarok tesztkötelezettsége.

A KLM légitársaság tegnapi tájékoztatása még csak arról a könnyítésről szólt, hogy a június 1-jétől érvényes szabályok szerint a Schiphol repülőtéren átszálló utasoknak már nem kell negatív PCR-tesztet bemutatniuk a fedélzetre lépés előtt. Azonban továbbra is tesztkötelezettségük van azoknak a magyar utasoknak, akiknek Hollandia az úti céljuk – hívták fel egyben a figyelmet.

Mától azonban további könnyítés lépett életbe, június 4-től ugyanis Hollandia átsorolta Magyarországot az eddigi narancssárgából a sárga kategóriába (utazás engedélyezett, de lehetnek kockázatok). Ennek értelmében a Magyarországról Hollandiába történő beutazáskor ezentúl nincs szükség negatív koronavírusteszt felmutatására, nem kell karanténba menni, és nincs regisztrációs kötelezettség sem – derül ki a külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának oldaláról.

Védettségi igazolvány jelenleg nincsen Hollandiában és nincsenek speciális szabályok sem a beoltottak beutazására.

Amszterdamba jelenleg csak a KLM repül, az easyJet július 5-én indítja újra járatát

Fotó: 123rf.com

Budapestről Hollandiába jelenleg a KLM (Amszterdam) és a Wizz Air (Eindhoven) repül, az easyJet amszterdami járata július 5-én indul újra a diszkont-légitársaság foglalási oldala szerint.

A KLM lapunk megkeresésére ugyanakkor felhívta az Amszterdamban (Schiphol reptéren) átszálló utazók figyelmét arra, hogy tájékozódjanak a végső úti céljuk beutazási szabályairól és gondoskodjanak a megfelelő tesztről, amennyiben a desztináció azt előírja. A követelmények ellenőrzése azért is fontos, nehogy emiatt tagadják meg az utas felengedését a repülőjáratra – hangsúlyozták.