Hollandok, britek, ausztrálok a Szigeten

Forrás: MTI

 2016. augusztus 14. 12:37

Több mint száz országból érkeznek vendégek az idei Szigetre, és a jegyeladásokból kitűnik, hogy a külföldiek közül a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból érkeznek.

HollanVető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke elmondta, hogy a szigetlakó külföldiek harmadik legnépesebb csoportját a franciák teszik ki, őket követik Olaszország, Németország és Svájc állampolgárai. A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még Ausztrália is felkerült, ahonnan jóval több mint ezren érkeztek - tette hozzá.

A jegyeladásokról szólva a sajtófőnök kifejtette, a Szigeten lévő magyar és külföldi vendégek aránya az elmúlt években nem változott, a hetijegyek javarészt külföldön fogynak, míg a napijegyeket inkább a magyarok veszik. Tavaly az MTI-nek a Sziget szervezői úgy nyilatkoztak, az ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát értékesítették külföldön.

 

A látogatók számának növekedésével párhuzamosan egyre több a magyar fesztiválozó. A szervezők szerint ez örvendetes jelenség ahhoz képest, hogy korábban arányaiban évről-évre egyre jobban a külföldiek felé billent a mérleg.
A sajtóiroda munkatársai hozzátették, egy tavalyi kutatás szerint a külföldiek mintegy kétharmada először volt a Szigeten, míg a magyarok több mint fele visszatérő látogató.
Tavaly 441 ezren látogattak el a Szigetre, és idén már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. A szombati napra - akárcsak a csütörtöki Rihanna-koncertre - az összes jegy elkelt; ez azt jelent, de a szervezők számítanak további teltházas napokra is.