Turistalátványosság lesz az új kerékpárút Gyulán

Forrás: turizmus.com

 2018. december 19. 09:21

A Körösök völgyére is felhívja a kirándulók figyelmét az útépítés.

Aláírták a Gyula és Városerdő közötti közel öt kilométeres kerékpárút építésére és a Temesvári út – Fehér-Körös hídja és Rulikowsky utca közötti szakaszok felújítására vonatkozó kivitelezői szerződést – írja a beol.hu.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a helyi Futizo Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a kivitelezés lehetőségét.

A kerékpáros turizmusba is becsatlakozhatnak

Fotó: turizmus.com

A célra a város 400 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, amit az önkormányzat további 135 millió forinttal egészít ki. Az összegből a Temesvári út legrosszabb állapotban lévő és keskeny szakaszát építik újjá, másrészt Békés megye talán legszebb kerékpárútja épül meg Gyula és Városerdő között.

Az út áthalad a Kisdelta tározó töltésén, és kilátást biztosít a Körösök völgyére, illetve a környező erdőségekre. Így a Fekete-Körös völgye is bekerül a kerékpáros turisztikai attrakciók közé.

A költségeket befolyásolta, hogy a Kisdelta tározó töltésén olyan kerékpárutat kell építeni, ami árvízvédelmi készültség esetén a munkagépeket is elbírja. A beruházásnak jövő év szeptember végéig kell elkészülnie.

Kapcsolódó cikkek