Hónapokon belül a TOP 3-ba szeretne kerülni a Wizz Tours

Forrás: turizmus.com

 2016. május 03. 16:14

Szűk körű sajtóbeszélgetésen mutatta be szolgáltatásait a tavaly október óta önálló kft.-ként működő Wizz Tours, amely a teljes Wizz Air járathálózatra építve, határon átnyúló szolgáltatást is nyújtva ki- és beutaztat Magyarországra.

Kizárólag online értékesítik útjaikat 10 nyelvű platformjukon, mely folyamatosan bővül.

A Wizz Tours-t 2015 óta a korábban a Neckermannál és a Green Travelnél megismert Kormány Péter kereskedelmi menedzserként erősíti, Barits János ügyvezető mellett. A társaság működési modellje egyszerű és átlátható, ami mindenképpen vonzó az utas számára, aki bruttó árakat kap. Dinamikus csomagolást tesz lehetővé, az utasnak csak azt kell beletennie a saját maga által összeállítandó programba, amire ténylegesen szüksége van. A 10 nyelven, és ugyanennyi – főként kelet-közép-európai, valamint német, svéd, angol, olasz és spanyol – piacon működő weboldalukon keresztül repülőjegyet és szállást kínálnak, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat, többek között transzfert és biztosítást. Ez a kör hamarosan tovább bővül például autókölcsönzéssel, városnéző programokkal.

Legnagyobb előnyüknek a kedvező árakat tartják, amely a hatalmas volumennek és az ebből eredő beszerzési oldali árkedvezményeknek köszönhető. E két nagy fegyvertényen kívül az is fontos, hogy minden „műfajban” versenyre kelhetnek, hiszen nyaralódesztinációk is szerepelnek a kínálatban.

Óriási hangsúlyt helyeznek a webfejlesztésre, igyekeznek új funkciókat bevezetni, a szálláshelyeknél például már a foglaláskor látszanak az ügyfélértékelések.

A kínálatban a teljes Wizz Air hálózat szerepel több mint 130 úti céllal, illetve 30 ezer szálláshely, minden kategóriában. Egyszerre végeznek ki- és beutaztatást: Budapesten csaknem 300 szálláshely szerepel az adatbázisukban.

Költséghatékony működésre törekednek, egyelőre 10 fő alatti csapattal dolgoznak, és egyebek mellett kiszervezték a call centert is. Minden utas közvetlenül a Wizz Tourssal áll szerződésben, ők vállalják a felelősséget minden szolgáltatásért, vagyis az utasnak van kihez fordulnia, saját anyanyelvén. Utcai irodát nem tartanak fenn – tájékoztatott Barits János.

A Wizz Tours ambícióit jelzi, hogy erre az évre egyelőre 750 milliós vagyoni biztosítékot tett le, amivel rögvest a második helyre került a 12 százalékos kauciót igazoló utazásszervezők sorában. MUISZ-tagok lettek, és felvették a kapcsolatot az MSZÉSZ-szel is.

Idénre kétszámjegyű növekedést terveznek. Elsődleges céljuk jelenleg a volumen növelése, és igyekeznek minden piacot úgy megszólítani, ahogyan az adott utazóközönséget a legkönnyebben meg tudják nyerni. Ez persze ott az egyszerűbb, ahol a járathálózat egybeesik az adott ország lakosai által preferált nyaralódesztinációkkal.