Hongkong május 1-jén szigorú feltételekkel nyit a külföldi utazók előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 25. 17:01

Hongkong elkezdi enyhíteni szigorú szabályait, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésére vezetett be. Az oltott nemzetközi utazók számára május 1-jétől újra engedélyezik a beutazást – bizonyos feltételek mellett.

Hongkong kormánya a jövő hónap elejétől lehetővé teszi, hogy a teljesen beoltott nemzetközi utasok ugyanolyan karantén- és tesztkötelezettségek mellett léphessenek be Hongkongba, mint a város lakói – közölte a Business Travel News Europe.A követelmények közé tartozik a teljes körű oltottság, az indulás előtti tesztelés és egy hongkongi karanténszálloda lefoglalása.Az utazóknak a hongkongi nemzetközi repülőtéren érkezéskor a "test and hold" procedúrán is át kell esniük, vagyis mielőtt elhagyhatnák a repteret, ismét tesztelniük kell, majd az előzetesen lefoglalt karanténszállodába szállítják őket, ahol hét napot kell eltölteniük, mielőtt felfedezhetnék Hongkongot.

hongkong_123rf

Szigorú feltételekkel engedik be a külföldi turistákat Hongkongba

Fotó: 123rf.com

Hongkong emellett fenntartja a szigorú járatfelfüggesztési szabályt: ha egy járat érkezésekor legalább öt utas, vagy az utasok legalább öt százaléka (attól függően melyik szám magasabb) pozitívra tesztel érkezéskor, a légitársaság adott útvonalon, ugyanarról a repülőtérről érkező járatai öt napig nem szállhatnak le Hongkongban.

Hongkong utoljára április 1-jén enyhített, ekkor oldotta fel kilenc országból, köztük az Egyesült Királyságból, Franciaországból és az Egyesült Államokból érkező járatokra vonatkozó tilalmat.