Hongkong 500 ezer ingyen repülőjegyet készül szétosztani

Forrás: turizmus.com

 2022. október 17. 11:00

Hongkong összesen 262 millió euró értékű repülőjegyek szétosztásával akarja újra beindítani a turizmust.

Kína különleges közigazgatási területe 2 milliárd hongkongi dollár, azaz kb. 262 millió euró értékben ingyenes repülőjegyeket akar elajándékozni azzal a céllal, hogy pandémia utáni kezdőlökést adjon a turizmusnak. A Hongkongi Turisztikai Hivatal a tervek szerint jövőre, a járványügyi szabályok teljes eltörlése után indítja el az akciót. A jegyeket a város repülőtéri hatósága osztja majd szét, a kedvezményezettek nemcsak beutazók, hanem kiutazók is lehetnek – írja a Travelbook.

Prudence Lai, az Euromonitor International piackutató cég elemzője szerint az akció alkalmas arra, hogy újra kedvelt utazási céllá tegye Hongkongot, amire jelenleg nagy szüksége is van a városállamnak a látogatók alacsony száma miatt: míg 2019-ben összesen 56 millió látogatót regisztrált a város, addig 2022 augusztusáig csak 184 ezret.Ennek több oka is van, elsődlegesen az, hogy Hongkongban a legutóbbi időkig rendkívül szigorú járványügyi szabályok – például hetekig tartó szállodai karantén – voltak érvényben, amelyeket csak néhány héttel ezelőtt enyhítettek. A határok a szárazföldi Kína felé továbbra is túlnyomórészt le vannak zárva. Ez elég nagy probléma a város számára, ahol a látogatók és a turisztikai bevételek több mint fele Kínából származik.

Hongkong ingyenes repülőjegyekkel akarja visszacsábítani a turistákat

Fotó: 123rf.com

Ráadásul a Virgin Atlantic légitársaság bejelentette, hogy 30 év működés után „az orosz légtér elhúzódó lezárásából adódó jelentős üzemeltetési nehézségekre” hivatkozva nem indítja újra Hongkong és London Heathrow közötti járatát. De nem ez az egyetlen légitársaság, amely az ukrajnai háború miatt lemondta járatait vagy hosszabb útvonalon repül.