25 éve működik a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2022. november 23. 11:39

A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselete fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Horvát Idegenforgalmi Közösség a Kvarneri Idegenforgalmi Közösséggel karöltve és együttműködve szervezett ünnepi rendezvényt a közös partnerség és barátság 25. évfordulója alkalmából.

A több mint 80 magyar és horvát turisztikai résztvevővel lezajlott "Sell Croatia" workshopokon, valamint a legjelentősebb magyar partnerekkel, a médiával és a magyar turisztikai szektor képviselőivel megrendezett kedd esti ünnepélyes rendezvényen részt vett Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, Monika Udovičić, a horvát Idegenforgalmi és Sportminisztérium képviseletében, Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének igazgatója, Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója, valamint Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete.

Az est házigazdái balról: Koósz Attila (Horvátország tiszteletbeli konzulja, Nagykanizsa), Mladen Andrlić, Monika Udovičić, Irena Peršić Živadinov, Marin Skenderovic, Ivana Herceg és Kristjan Staničić

Fotó: HTZ

„Horvátország számára nagyon fontosak a magyar vendégek. Magyarország ugyanis hagyományosan szerepel a legtöbb turistát és vendégéjszakát produkáló küldőpiacok top 10-es listáján. Tudjuk, hogy Horvátországban szívesen látják a magyarokat, akik jól ismerik hazánkat, különösképpen a kvarneri régiót.

A magyar turisták egyben rendkívül lojális vendégek, és mi a jövőre nézvést szeretnénk, ha minél több ifjú magyar turista érkezne hozzánk, akik egész év során felfedezhetik Horvátország szépségeit, és új desztinációkat térképezhetnek fel, különösképpen Horvátország kontinentális részében. Horvátország jövőre belép az eurózónába, illetve küszöbön áll a schengeni csatlakozása is, ami tovább növeli a horvát turizmus versenyképességét az európai környezetben, s ebből a magyarországi vendégeink is profitálnak" – jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, aki köszönetet mondott a magyar partnereknek és a médiának a 25 éves barátságért, partnerségért, valamint a kölcsönös bizalomért és tiszteletért.

Kristjan Stanicic

Fotó: HTZ

A magyarországi képviselet fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen több mint 150 meghívott tette tiszteletét, akik ezen a módon is kifejezésre juttatták a Horvátországot és Magyarországot szorosan összekötő turisztikai szektor jelentőségét.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselete jubileumához kapcsolódóan Ivana Herceg, a képviselet jelenlegi igazgatója így nyilatkozott. „A magyarországi iroda 25 éves működése alatt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Horvátország a magyar turisták körében is nagy ismertséget szerezzen. Ha csak a számokat nézzük, a 2019-es év minden bizonnyal a legsikeresebb év volt, hiszen a magyar piacról először valósult meg több mint 3 millió vendégéjszaka Horvátországban. Külön örömömre szolgál, hogy két rendkívül nehéz és kihívásokkal teli év után is sikerült ezt a számot elérni ebben a turisztikai évben. Nagy örömmel tölt el, hogy a Kvarner a mai jubileum partnere, tekintve, hogy a magyar turisták közel harmada választja ezt a régiót kedvenc nyaralóhelyéül. Köszönet minden partnerünknek a turisztikai szektorból, a média képviselőinek, a magyar intézményeknek és egyesületeknek a kiváló együttműködésért és mindazért, amit a horvát turizmusért tesznek.

Ivana Herceg

Fotó: HTZ

Mindazokkal az erőfeszítésekkel, amelyeket Horvátország a horvát turizmus fenntartható, jobb minőségű és egész éves turizmusa érdekében tesz, nincs kétségem afelől, hogy hazánk továbbra is a magyarok kedvenc külföldi úti célja marad a nyári szezonban" - fogalmazott Ivana Herceg, aki külön köszönetet mondott a képviselet jelenlegi csapatának, valamint elődjének, Marin Skenderovićnak is.

Az ünnepi tortát nem más, mint Marin Skenderović, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének nyugalmazott vezetője vágta fel, aki több mint 20 évig állt a képviselet élén.

„Kedves magyar vendégeink számára Kvarner, azaz Tengermellék-Hegyvidék megye  mindig is közeli és kedvelt úti cél volt nyaralásukhoz. Crikvenica, Abbázia, Rab, Krk és Lopar rendszeresen a magyar vendégek által leglátogatottabb top 10 horvát úti cél között szerepel. Mindezek mellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a magyarországi vendégek az utazásokat érintő legnagyobb kihívások közepette is a leghűségesebbek maradtak hozzánk, és minden korlátozás ellenére továbbra is szívesen utaztak régiónkba. A magyar piacról jelenleg közel ugyanannyi vendégéjszakát regisztráltunk, mint a 2019-es rekordévben, míg 2021-hez képest 32%-kal több vendégéjszakát értünk el. Éppen ezért nagy örömmel kapcsolódtunk be a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének e fontos évfordulója alkalmából rendezett ünnepség megszervezésébe" – hangsúlyozta Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Irena Persic Zivadinov

Fotó: HTZ

Hozzátette: "A jubileumi ünnepi program mellett további 11 megyei partnerrel vettünk részt a magyar turisztikai résztvevőkkel megrendezett üzleti workshopon. 2023-ban továbbra is promóciós kampányaink nagy részét összpontosítjuk majd a magyar piacra, s tevékenységeink kiemelt célja, hogy folytassuk azt a kedvező trendet, amely a magyar piacot jellemzi."

A gazdag esti programot, valamint Horvátország és Kvarner budapesti bemutatkozását még ünnepibbé varázsolták a Podravka, a Pannon Borbolt, a Liburnia Riviera Hotels, a Falkensteiner Hoteli, a Miramare Hotel Crikvenica, valamint a Jadran Hoteli termékei és a vendégeknek szánt ajándékai, míg a meghívottak szórakoztatásáról a Quartet  Veljak gondoskodott.