Horváth Gábor az Év idegenvezetője

Forrás: turizmus.com

 2015. december 21. 15:20

Óriási érdeklődés mellett zajlott az "Év idegenvezetője" szavazás - áll a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének közleményében.

A december 15-i határidőig húsz idegenvezetőt jelöltek részben utazási irodák, részben kollégák. Összesen, majdnem ezer szavazat érkezett, s heten kaptak harmincnál több érvényes szavazatot, közülük is a legtöbbet Horváth Gábor kapuvári idegenvezető. A szavazatokat sorszámozva, név szerint szétbontva a 8 főből álló szakmai bizottság december 17-én átnézte, elfogadta, és ezt aláírva, jegyzőkönyvben rögzítette - írja a MISZ.

A szavazatok indoklásából is kitűnik, hogy sok olyan kiváló idegenvezető dolgozik a turizmus területén, akik mind az utasok, mind az utazási irodák legmagasabb elismerésére joggal pályázhatnak, és megérdemlik, hogy nevük ismertté váljon: Bálint Péter, Ferencz Márton, Pancsik Károly, Pataky Ágnes, Sóska Zoltán, Szőke Zsuzsanna, Bakirdzi Kalliopé, Gonda Zsuzsa, Gulyás Miklós, Gyémánt Balázs, Kámán József, Ligeti Éva, Medzay Anikó, Mónus Erzsébet, dr Papp Dániel, Petrák Erika, Tamás Bálint, Ürögdi Ferenc és dr. Varga Bálint kapott még jelölést a MISZ közleménye szerint.