A tömény alkohol és a nudizmus is tiltott Pula strandjain

Forrás: turizmus.com

 2023. december 04. 16:04

A horvátországi Pula város vezetésének határozata értelmében a strandokon ezentúl tilos a tömény alkohol fogyasztása és a nudizmus. Egyes politikusok szerint azonban az új szabályok teljesen értelmetlenek.

A horvátországi Pula (Póla) városvezetése nemrég 11:7 arányban, két tartózkodás mellett elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében ezentúl 600 és 1300 euró közötti büntetést kockáztatnak azok a nyaralók, akik meztelenül fürdenek a tengerben vagy tömény alkoholt fogyasztanak a parton.

Az új rendeletnek azonban bőven vannak ellenzői a helyi politikusok körében, akik azzal érvelnek, hogy Horvátországban nem tiltja törvény a nudizmust, és amúgy is képtelenség minden partszakaszt ellenőrizni. Annak sincs értelme szerintük, hogy egy tengerparti bárban lehet gin-tonikot fogyasztani, de kicsit arrébb, a strandon már nem.

Az isztriai város strandjain a nudizmus és a tömény alkohol sem megengedett

Fotó: 123rf.com

A hiányos öltözéket ez év júliusában Chioggában is betiltották: az olaszországi városban nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is kötelező deréktól felfelé is viselniük valamit – szerencsére nem a strandon, csak attól legalább 50 méter távolságra. A szabálysértőknek 75 eurós bírságot kell fizetniük – emlékeztet a merkur.de.