Horvátországgal újít a Robinson Tours

 2014. március 06. 16:32

A beutaztatás 30 százalékos forgalombővülésével, a kiutaztatás szinten tartásával sikeresen zárta a tavalyi évet a Robinson Tours, amely idén Horvátországgal újítja kínálatát.

Tavaly már több mint 30 ezer külföldi turistát utaztatott Magyarországra a családi vállalkozásban működő utazási iroda, zömmel az egykori szovjet tagköztársaságokból. A kiutaztatásban 2013-ban 12 ezer fővel hozták az előző évi szintet, de idén e téren is növekedésre számít Jakócs Áron, a Robinson Tours igazgatója.

Az utazásszervező szerda esti katalógus-bemutatóján és partnertalálkozóján a Hotel Novotel Hotel Centrumban több újdonságról számolt be a meghívott közel száz közvetítőjének, akik forgalmának 70 százalékát hozzák.

A charterjáratokat érintő változás, hogy Budapestről Törökországba és Bulgáriába idén a Travel Service-szel repülnek, ami optimálisabb menetrend kialakítását teszi lehetővé. Burgaszba és Antalyába már 10/11 éjszakás turnusok is foglalhatók. A Pozsonyból induló járatokhoz Szombathely, Sárvár, Csorna, Győr és Mosonmagyaróvár városokból reptéri transzfert kínálnak kedvező áron, magyar nyelvű asszisztenciával.

A tavaly bevezetett Dubai és a Baltikum után a desztinációk sorát idén Horvátországgal bővítették, ahová egyéni, buszos és repülős utakat is szerveznek három fő térségre, az Isztriára, a Kvarner-öbölre és Dalmáciára összpontosítva.

Az iroda kiutaztatói kínálatában elsőként (2001-ben) megjelent Bulgáriában a legszélesebb üdülőhely- és szállodaválasztékkal, a legnagyobb buszos és repülőjárat-kapacitással, garantáltan magyar nyelvű fakultatív programokkal és a legkedvezőbb árakkal várják az utasokat – hangsúlyozta Jakócs Áron. Bulgáriába Budapestről, Debrecenből, Kassáról és Pozsonyból indítanak charterjáratokat, Burgaszba, illetve Várnába, légitársasági partnerük a Bulgarian Air Charter, valamint a Travel Service. A bolgár tengerparton már több szállodában működik magyar animációval a Robinson Kölyökklub.

Törökországban a tavaly 1,2 millió utast fogadó TEZ Tour a kinti partnerük, ennek köszönhetően az egész szezonban bőséges szobakínálat áll rendelkezésre a népszerű szállodákban is. Budapestről Antalyába péntekenként indulnak charterjárataik, de szerdai és vasárnapi indulással is foglalhatók turnusok.

A tengerparti úti célok között szerepel még Egyiptom, Albánia és Montenegró.

Oroszországi kínálatuk szintén erős; a Robinson Tours Budapest, Balatonfüred, Hévíz és Hajdúszoboszló mellett Moszkvában és Kijevben is rendelkezik irodával. Az orosz piacon magasan a legnépszerűbb a UTair légitársasággal közvetlenül repülhető Szentpétervár, ahová idén hat fix időpontban is szerveznek csoportot.

Csehországban újdonságuk a www.csehszallas.hu címen elérhető online szállásfoglalási oldaluk, itt közel 300 szálloda ajánlata közül lehet választani.

A Robinson Tours a korai foglalásokat előfoglalási kedvezményekkel és first minute árakkal támogatja, a jó ár-érték arányú utak általában még a szezon előtt elkelnek, ezért a last minute kínálat szűkös lehet – hívta fel a figyelmet az igazgató.

A partnertalálkozó résztvevőit a katalógus-bemutató után a Jantra Bolgár Néptáncegyüttes szórakoztatta, a tombolán pedig három törökországi és két bolgár út talált szerencsés nyertesre.