Hosszú távon garantált az ingyenes InteRail-bérletprogram jövője

Forrás: turizmus.com

 2021. május 19. 16:36

Az Európai Parlament nagy többséggel fogadta el plenáris ülésén az „Erasmus+” program 2021 és 2027 között keret-költségvetését, benne az ingyenes vonatbérleteket biztosító DiscoverEU programmal – tájékoztatta szerkesztőségünket Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

Fontos és sok küzdelem árán elért eredmény, hogy az Erasmus+ finanszírozási kerete közel kétszer annyi lesz, mint a korábbi időszakban: immár mintegy 28 milliárd euró. Ezzel kibővül a programot igénybe vevők létszáma, bővül a külföldi tanulást segítő támogatások köre és egyszerűsödik a hozzáférhetőség is – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az EP-képviselő. Ujhelyi történelmi sikernek tartja, hogy sikerült az általa is mentorált ingyenes InterRail-bérlet programot az Erasmus+ részévé tenni, ez ugyanis hosszútávon – minimálisan a következő hét évben – biztosítja ennek az úttörő programnak a működtetését.

Az ingyenes vonatbérletekre az idei összevont pályázat októberben nyílik meg

Fotó: 123rf.com

Az ingyenes vonatbérletekre az idei összevont pályázat októberben nyílik meg; az utazásokra a járvány elmúlta után lesz lehetőség. Csak idén mintegy 1100 magyar fiatal pályázhat majd a vasúti bérletekre, köztük azok is, akik tavaly töltötték be a 18. életévüket, de a Covid-korlátozások miatt akkor kimaradtak a lehetőségből.