Hová utaznak idén ősszel az osztrákok?

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 03. 11:56

Átfogó elemzést készített az osztrákok őszi utazási terveiről az elmúlt hetek online keresőszavainak vizsgálata alapján az ausztriai urlaubshamster.at utazási portál.

A frissen publikált jelentésből kiderül, hogy idén ősszel az európai tengerparti desztinációk és az EU-n belüli városok mixéből áll össze a felkeresni tervezett úti célok toplistája. Továbbá sok osztrák  számára alternatíva még az ausztriai belöldi turizmus, illetve a kényeztető wellnessoázisok felkeresése.

A városlátogatások kategóriában Amszterdam, London, Berlin és Hamburg a legkedveltebb idei utazási célpontok a keresőszavak alapján. Meglepő, de a terrortámadások ellenére Barcelona is ott van a vágyott desztinációk élbolyában. A legnépszerűbb wellnessüdülési célok Geinberg, a magyar határhoz közeli Loipelsdorf (Locsmánd), Bad Waltersdorf, a Therma Laa és a tiroli Aqua Dome. A külföldi utazást választók az őszi hónapok során leginkább Görögországot, Olaszországot, Horvátországot és a spanyolokat keresik fel – zárul az elemzés.

A legnépszerűbb őszi úti célok között van a locsmándi élményfürdő

Fotó: therme.at

Mivel a távolabbi úti célok felkeresése amúgy is a téli síszünet és nyári vakációzások ideje alatt jellemző az osztrákokra, így az őszi utazási trend vélhetőleg kedvezően hat majd az osztrák beutazásra Magyarország vonatkozásában is. Elsősorban a nyugat-magyarországi fürdőhelyek profitálhatnak az élénkülő keresletből – teszi hozzá Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember, a GD Consulting ügyvezető partnere.