Hová utaztak szívesen a svédek tavaly?

Forrás: turizmus.com

 2015. január 06. 18:46

A világ egyik turisztikailag legaktívabb országának még mindig a Kanári-szigetek a legkedveltebb úti célja, de újabban Észak-Európa is egyre vonzóbb számukra. A svéd Ticket utazási iroda felmérése szerint az Ibiza iránti érdeklődés lendült fel leginkább tavaly.

Ibiza már nem csak a fiatalok kedvenc bulihelye: mára felnőtt az a korosztály, amely egész fiatalon vette célba a kedvelt mediterrán térséget, és most családjával vág neki az útnak. Ezért jó néhány családbarát, parti szállodát építettek az utóbbi években.

Megnőtt az érdeklődés Szentpétervár és Riga iránt is. A török városok, mint Ankara és Isztanbul is népszerűek.

A svéd turisták 40 százaléka még mindig a Kanári-szigeteket vagy a török Antalyát választja úti céljául. Törökország az a térség, amely éghajlatával és egzotikumával pótolja a már kissé megunt, és többnyire egész fiatal korban kipipált Görögországot, illetve az újabban nem igazán biztonságosnak tartott afrikai vagy ázsiai kontinens turista attrakcióit.

Tavaly – százalékos sorrendben - a következő városokba nőtt leginkább a svéd turistaforgalom: Ibiza, Szentpétervár,. Riga, Ankara, Varsó, Reykjavík, Isztambul, Helsinki, Zakintosz, Algarve.