Humanitárius utazások az igazi Afrikába

 2014. július 31. 15:14

Új kezdeményezésként 10-14 napos, humanitárius tevékenységgel egybekötött utazási csomagokat kínál Afrikába a civil kezdeményezésre létrejött Afrikáért Alapítvány.

A szervezet célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadásokkal, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése.

Az első ilyen jellegű turisztikai csomagot évekkel ezelőtt állították össze, a tevékenységet azóta folyamatosan bővítették. Az újfajta, Magyarországon eddig jórészt ismeretlen utazási forma jól ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius misszió elemeit. A különleges utazások célja, hogy az aktív pihenés mellett hitelesen, közvetlenül ismertessék meg az utazókkal a fekete kontinens szépségeit, az afrikai hétköznapokat, életre szóló emberi és egyben autentikus afrikai élményeket szerezve.

Az alapítvány helyi tapasztalatainak és kapcsolatainak köszönhetően a 12-15 napos utak során az utazóknak lehetőségük nyílik biztonságos körülmények között megismerkedni az afrikai élettel és turisztikai látványosságaival. Az utazás során

különös hangsúlyt kap egy-egy humanitárius mini-projekt csapatmunkában történő megvalósítása is. A résztvevők együttműködnek a helyi lakosokkal, velük közösen egy, az alapítvány aktuális céljaihoz is illeszkedő, egyszerű fejlesztési projektet valósítanak meg, amely humanitárius célt szolgál (pl.:az árvaház kifestése, egy egészségügyi intézmény felújítása).

Eddig 10 hasonló út valósult meg, az első út Kongóba vezetett, az idei kötekező út Tanzániába indul majd ősszel. Az utak minimum 6 fővel indulnak el, a maximális létszám pedig 10 fő.

Info: www.afrikaert.hu.