Hungarikum Élményház a Vörösmarty téren

Forrás: turizmus.com

 2017. július 21. 12:36

A magyarság kulturális értékeit és hagyományait bemutató interaktív kiállítás, angol nyelvű hungarikum show és esti koncertek várják a külföldi látogatót a Gerbeaud-ház első emeletén nyílt Hungarikum Élményházban.

Korábban történt

Az élményház bemutatkozó rendezvényén, július 20-án Kolti Helga művészeti vezető köszöntette a meghívott utazási irodásokat és a sajtó képviselőit, akiknek felvázolta az élményház küldetését, mely szerint szórakoztató módon kívánják megismertetni látogatóival a magyarság kulturális értékeit, hagyományait, illetve mindazt, amint hazánk szülöttei adtak a világnak.

Az élményház emellett törekszik arra, hogy otthonra leljenek falai közt a jellegzetes magyar előadó-művészeti stílusok – így az operett és a cigányzene –, valamint a jazz mesterei és tehetségei.

A vendégek megtekinthették a The Great Hungarian Hungarikum Show-t, amely egy külön erre a célra írt – öniróniától sem mentes – angol nyelvű vígjáték arról, hogy milyen viszonyt ápol a hungarikumokkal egy átlagos magyar család.

Az élményház kiállítóterében a kiterjesztett valóság (Augmented Reality) technológiáját felhasználó interaktív kiállítás várja a látogatót. A tárlattal az alkotóknak az volt a céljuk, hogy a vendég minden érzékszervével megtapasztalhassa azokat a dolgokat, amikre mi, magyarok a leginkább büszkék vagyunk.

A The Great Hungarian Hungarikum Show egy átlagos magyar család életébe pillant be - öniróniától sem mentesen

 

Mindezek mellett az élményház esténként koncertekkel, előadóestekkel várja a közönséget. Farkas Gábriel és jazztriója a Broadway-musicalek történelmének legizgalmasabb darabjaiból válogat Cole Portertől Liza Minnelliig. Illúzió a szerelem címmel Kalocsai Zsuzsa és Buch Tibor operettestjén Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál és Huszka Jenő fülbemászó melódiáival átszőtt szerelmi történetek elevenednek fel. Vérbeli cigány folklór koncertet ad elő a Szilvási Gipsy Folk Band elbűvölő lazasággal, vidámsággal és könnyedséggel. Az Álom, álom, édes álom című műsor pedig a legismertebb magyar és bécsi operettslágerekből válogat. Az operett elhivatott magyar úttörői táncbetétekkel színesítik és teszik látványossá, a vidám hangulatú, humorral fűszerezett műsort.

A Gerbeaud Ház első emeletén nyílt meg a Hungarikum Élményház

 

A külföldi vendégek a magyar kultúra egy-egy szeletét akár haza is vihetik magukkal. Az élményházban magyar tervezők kézműves design ruháit, kiegészítőit, egyedi ékszereit lehet megvásárolni, egyéb különleges ajándéktárgyak mellett. Ezenkívül Herendi és Zsolnay mini-kiállítást is megtekinthet a látogató.

A élményházról bővebb infót ITT talál.


 

Kapcsolódó cikkek

Hungarikum az Egri Bikavér

2017. március 22.