Hungexpo-kutatás a 2019-es Utazás kiállításról

Forrás: turizmus.com

 2019. április 24. 10:02

A visszatérő kiállítók közel 50 százaléka gondolja úgy, hogy a 2019-es Utazás kiállítás jobban sikerült a tavalyinál – derült ki a Hungexpo kutatásából.

2019-ben a tavalyinál sikeresebb évet zártak az Utazás kiállítás szervezői a kiállítók visszajelzései alapján. Míg 2018-ban mintegy 30 százalékuk volt elégedett a rendezvénnyel, ez a szám idén elérte a 62 százalékot, a visszatérő kiállítóknak pedig közel fele gondolja úgy, hogy a 2019-es kiállítás jobban sikerült a tavalyinál. Különösen azok értékelték eredményesebbnek az idei rendezvényt, akik a vásár területén használták a rendelkezésre álló reklámfelületet, illetve a kiállításhoz kapcsolódóan volt saját reklámkampányuk, vagy felkészült, jól kommunikáló személyzettel érkeztek. Az idei kiállítók közel kétharmada jövőre is tervezi, hogy részt vesz a rendezvényen, és 48 százalékuk üzleti partnereinek is ezt ajánlja. Összességében nagyon jó értékelést kaptak a Hungexpo kapcsolattartó és szervező munkatársai, de a többség az Utazás kiállítás reklámkampányával és a látogatók számával is elégedett volt.

A kiállítóknak a szakmai kapcsolatok építése volt a legfontosabb

Fotó: Hungexpo

Ahogy a felmérésből kiderült, a kiállítók közel fele legalább egy szakmai programon részt vett. A legnépszerűbbek a szakmai konferenciák voltak, ezt követte az Afrika Expo és a Diák Szakmai Nap, míg a legkisebb érdeklődés a Gay Travel eseményt övezte. A programok és társrendezvények közül a Budapest Európa Sportfővárosa program kapta a legmagasabb értékelést, ezt követte az Aktív és Outdoor Sziget, majd a Diák Szakmai Nap és a Járatlan Utakon Fesztivál. A megkérdezettek 90 százaléka a Budapest Boat Show-t is az Utazás megfelelő társkiállításának tartja.

A kiállítók a szakmai kapcsolatok építését jelölték meg a részvétel legfőbb indokaként, de az ismertség és az image építése, a helyi régió népszerűsítése, a vevőkör bővítése és a szolgáltatás értékesítése is előkelő helyen szerepel az érvek között. Érdekes adat, hogy míg tavaly a válaszadók 22 százaléka vélekedett úgy, hogy cégük marketingprogramjának nagyon fontos eleme a kiállításon való részvétel, idén ez a szám 36 százalékra emelkedett.