Húsvétot nem érinti az esztergomi vonatmenetrend-változás

Forrás: MTI

 2017. március 30. 11:52

Felújítás miatt péntektől július végéig vonatpótló autóbuszok és módosított menetrend szerinti vonatok járnak a Budapest-Esztergom vonalon. Húsvétkor a növekvő forgalomra való tekintettel azonban nem lesznek korlátozások – közölte a Mávinform.

A felújítási és villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat Pilisvörösvár és Esztergom között, módosított menetrend szerint három hétvégén péntek 20.45-től hétfőn hajnali 3 óráig: március 31-től április 3-ig, április 21-24., valamint április 28-tól május 1-jéig. Szabadságliget-Pilisvörösvár, valamint Klotildliget-Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár-Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A várható nagyobb utasforgalomra és a turistákra tekintettel húsvétkor nem kell pótlóbuszokra átszállni, az ünnepi forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok.

Hétköznap éjszakánként is változás

Fotó: mavcsoport.hu

Április 3-7., 10-13., 18-20. és 24-27., az Esztergomból Budapest felé 22.11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22.25-kor és 23.25-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni.

A vasúttársaság arra kérte utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend megtalálható a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu).