Walesi bárdok, Bhután és Asztana a Haris Travel Clubbal

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. február 10. 14:52

Immár huszadik alkalommal invitálta utasait a Haris Travel Club egy katalógusbemutatóval egybekötött vidéki kirándulásra.

A kulturális körutazások komoly törzsutas ügyfélkörrel rendelkező specialistája idén is számos új programot kínál. Haris Ernő ügyvezető több újdonságot is kiemelt a vadonatúj katalógusból. A 2019-es nyári-őszi kínálat a korábbinál is többféle utazási lehetőséget ajánl például a brit szigetekre. Bár évek óta utaztatnak Skóciába, Walesbe és Írországba, a Walesi bárdok nevet viselő út különösen izgalmasnak ígérkezik.

Ami a kontinentális Európát illeti, a német-római császárság városait felölelő körútjuk felér egy több napos történelmi kurzussal.

Amerika látnivalói kimeríthetetlenek. A klasszikus kedvenceket 10 és 14 napos út keretében egyaránt meg lehet látogatni, nem marad ki Florida, a Vadnyugat, Maci Laci hazája, a Yellowstone park, Denver, az Arches Nemzeti Park, vagy Salt Lake City sem.

Egyedi program Alaszka felfedezése hajóúttal egybekötve, vagy a szárazföldi Kanada felfedezése.

Alaszkai táj

Fotó: Pixabay

Különleges élményt kínál Kelet-India és Bhután, utóbbi nemrégen még egy zárt világ volt, ma pedig a világ egyik prémium turisztikai desztinációja.

A volt ázsiai szovjet tagköztársaságok sem számítanak ma már elzárt területnek, sőt, a világ legfuturisztikusabb külsejű fővárosai találhatók errefelé, mint Kazahsztán fővárosa, Asztana.

A világ vérkeringésébe bekapcsolódott több ezer éves múltú országok, mint Örményország, Grúzia vagy Azerbajdzsán egyre népszerűbbek a magyar turisták között is.

Némrégiben még a világ legelzártabb országa volt Bhután

Fotó: Pixabay

Etiópiáról évtizedekig csak szomorú híreket lehetett hallani a világsajtóban, pedig e desztináció szépségei páratlanok, ezért is tűnik csemegének az oda szóló út. Madagaszkár és Mauritius, így párban, szintén egyedi élménnyel kecsegtet.

Ahogy Haris Richárd, a családi vállalkozás másik vezetője fogalmazott, a részletekbe menően, gondosan megszervezett utak, illetve az ezeket kidolgozó irodák soha nem fognak kimenni a divatból, az online világában sem. Mint ahogyan a magyar nyelvű idegenvezető is mindig fontos vonzerő marad. Olyannyira, hogy nem kevesen egy bizonyos idegenvezető mellett teszik le a voksukat, az utak kiválasztásánál az ő személyük fontos szerepet játszik.

A jubileumi kirándulás a Belvárosi Plébániatemplomban orgonakoncerttel kezdődött, sétahajózással folytatódott, majd a buszok Esztergom és Visegrád felé vették az irányt. A bazilika és a Keresztény Múzeum kincsei után a nap hagyományos módon a visegrádi Renaissence étteremben elfogyasztott lakomával ért véget.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt az 50. Pow Wow

2018. május 22.