Húsz százalékkal nőtt az utasforgalom Bukarest két repülőterén

Forrás: MTI

 2017. július 31. 14:41

Húsz százalékkal, 5,92 millióra nőtt az első fél évben a bukaresti Henri Coanda-Otopeni és az Aurel Vlaicu-Baneasa légi kikötőkön - közölte a két repülőteret üzemeltető állami vállalat.

A román fővárosnak két repülőtere van, de lényegében a forgalom oroszlánrészét a Henri Coanda bonyolítja le, amelynek 5,91 millió utasa volt a vizsgált időszakban. Az Aurel Vlaicu repülőtér 2012 óta nem fogad diszkont légi társaságokat, jelenleg csak kisebb üzleti és magángépek használják.

A vállalat becslése szerint a 20 százalékos növekedés megteremti a feltételeit annak, hogy egész évben több mint 12 millió utas használja a két repülőteret. A Henri Coanda repülőteret tavaly mintegy 11 millió utas vette igénybe.

Henri Coanda repülőtér

A vállalat vezetősége szerint a 20 százalékos bővülés meghaladja az európai növekedési ütemet, akárcsak a gépmozgásoké, amely 9,3 százalékkal, 61 800-ra nőtt. Ez utóbbiból 55 700 gépmozgást a Henri Coandán jegyeztek.

A nemzetközi Henri Coanda repülőtéren jelenleg 41 légitársaság üzemel, amelyek összesen 152 célpontba működtetnek járatokat.

Kapcsolódó cikkek