Huszonöt éve repül az El Al Magyarországra

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 14:48

Az El Al 1989-ben indította el első járatát Tel-Aviv és Budapest között. A negyedszázados jubileumot a légitársaság rendhagyó partnertalálkozóval ünnepelte.

December 4-án az EL AL meghívta partnereit – utazási irodai vezetőket, közéleti személyiségeket és újságírókat –, hogy a PremiAir Szimulátorközpontban próbálják ki, hogy milyen érzés egy Boeing 737-800-as gépet a kapitányi ülésből irányítani. Az élethű szimuláció keretében a résztvevők rövid oktatást követően egy Budapest feletti panorámarepülés keretében tehették próbára ügyességüket.

 

Váradi János, az El Al hazai igazgatója szerkesztőségünknek elmondta: a 25 év alatt közel kétmillióan repültek az útvonalon. Idén áprilistól a budapesti járat azonban az El Al diszkontmodelljében, UP by EL AL néven üzemel, és ezzel párhuzamosan a kapacitás is jelentősen megnőtt az útvonalon.  A járatszám 37 százalékkal, az ülőhelykapacitás  – a nagyobb befogadóképességű gépek üzembe állításával – 90 százalékkal nőtt.

Az UP üzemelésének első hat hónapjában 79 700 utas utazott a Tel Aviv–Budapest–Tel Aviv útvonalon. A sokat költő izraeli turisták száma 78, a magyar kiutazóké 50 százalékkal növekedett az UP által ajánlott, átlagosan 30 százalékkal alacsonyabb jegyáraknak és a megnövelt járatszámnak köszönhetően – mondta Váradi János. Hozzátette: az EL AL nem változtatott számos megszokott, hagyományos szolgáltatásán, így Ferihegyen az utasok közvetlenül az utashídról szállnak be, mindenki előre kiosztott ülőhellyel rendelkezik, a fedélzetre díjtalanul felvihető egy 8 kg-os kézipoggyász, és fedélzeti innivalót is térítésmentesen biztosít az UP.

Mindezeknek köszönhetően az átlagos ülőhely-kihasználás  77-ről 91 százalékra növekedett, ami kiemelkedően jó eredménynek számít.

A most induló téli szezonban tovább bővül a kapacitás, a légitársaság az elmúlt évhez képest 60 százalékkal növeli téli járatai számát. Szombat kivételével télen is minden nap repül az UP, csütörtökön és vasárnap pedig kétszer, reggeli és este is teremt összeköttetést Budapest és Tel-Aviv között.