Idegenvezető buktatta le a pofátlan turistacsapdát – videó

Forrás: turizmus.com

 2016. október 05. 16:29

Ritka bátor volt egy fiatal prágai idegenvezető, aki szerette volna, ha a turistákat nem húzzák le az óváros egyik pénzváltójában. Janek Rubeš a bejáratnál figyelmeztette a betérőket, hogy ott jóval kevesebb koronát adnak az euróért.

A prágai óvárosban régóta működő pénzváltót a város legnagyobb turistacsapdájának nevezte az erről szóló videóban Janek, mert ott a hivatalos árfolyam szerinti 27 korona helyett mindössze 15 koronát adnak egy euróért – írja a hvg.hu.

A fiatalember odaállt a bejárathoz és megállított mindenkit, hogy jelezze, ebben a pénzváltóban lehúzzák őket. Még be is ment a pénztárhoz, és az árfolyamtáblán megmutogatta az értetlenül néző turistáknak, miről beszél. Emellett térképet is osztogatott a becsületesen dolgozó pénzváltókhoz. Ahogy várható volt, rendőrök jelentek meg a helyszínen, kétszer is. De elzavarni nem tudták, miután kiderült, hogy semmi törvénytelent nem csinál.

Még az sem tántorította el, hogy levelet kapott a pénzváltó képviselőjétől, aki perrel fenyegette meg, ha nyilvánosságra hozza a videót. Sőt, Janek kifejezetten kérte ezután, hogy minél többen osszák meg a videóját.