Május végétől indítja éjszakai vonatait Horvátországba a RegioJet

Forrás: turizmus.com

 2021. február 02. 19:37

A közép-európai magánvasúti szolgáltató ezen a nyáron is elindítja éjszakai vonatait Horvátországba. Az első vonat május 28-án, pénteken indul és új útvonalon fog közlekedni: Prága–Brünn–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka/Split vonalon.

A csatlakozó autóbusz járatok Rijekából, Splitből és Gračacból összeköttetést teremtenek az összes népszerű nyaralóhellyel a horvát tengerparton az Isztriától Dubrovnikig. Ezeken felül a buszjáratok szintén elérhetővé teszik Kotort Montenegróban és Neumot Bosznia-Hercegovinában.

A vonatok hasonló menetrenddel közlekednek mint tavaly – délután öt óra körüli indulással Prágából, aztán esti indulásokkal Brünnből és Pozsonyból és éjfél előtt Budapestről. Az érkezés Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe pedig kora délután lesz.

A vonatok az ellenkező irányba délután fognak indulni Splitből, az este folyamán Rijekából és Zágrábból és érkeznek a következő napon Budapestre, Pozsonyba, Brünnbe és Prágába.

Idén is indulnak a RegioJet éjszakai vonatai Horvátországba

Fotó: Continental Railway Solution Kft.

Az első járat május 28-án fog indulni és május, június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekedni prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta fognak közlekedni.

A vonatokban egyaránt lesznek ülő- és fekvőhelyes kocsik.