Idén is elstartol a reptér jótékonysági futóversenye

Forrás: turizmus.com

 2020. július 29. 16:37

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapest Airport a Runway Run névre keresztelt éves jótékonysági futóversenyét. Az erre az alkalomra lezárt 1-es futópályán légiközlekedési szakemberek, sportolók és a turizmus szektor szereplői állnak rajthoz egy jótékony cél érdekében.

A koronavírus járvány minden iparágra jelentős hatást gyakorolt, kiváltképp a légi közlekedést érintette súlyosan, ennek ellenére a Budapest Airport ebben az időszakban is kiemelten fontosnak tartja, hogy az immár hagyománnyá vált Runway Run futóverseny nevezési díjából jótékony célokat támogasson – írják közleményükben.

A meghívásos alapon megrendezett futóversennyel a repülőtér-üzemeltető évek óta a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató magyar SUHANJ! Alapítványt, és a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványt támogatja.

Idén is elstartol a Budapest Airport jótékonysági futóversenye

Fotó: Budapest Airport

Az idei Runway Runt szeptember 19-én, szombaton rendezik meg.

A versenyen a légi közlekedés világából érkező futók, különböző nagyvállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói vesznek részt, de néhány szerencsés a Budapest Airport által meghirdetett nyereményjátékon keresztül is nyerhet nevezési lehetőséget.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: „A Runway Run minden évben kiemelten fontos esemény a repülőtér életében. Az idei év még különlegesebb, hiszen az elmúlt hónapok történései minden eddiginél erősebb összefogást kívánnak meg tőlünk.”

A Runway Run a felnőttek mellett gyerekeknek is biztosít lehetőséget arra, hogy egy különleges környezetben állhassanak rajthoz: míg a felnőttek 5 és 10 kilométeres távon mérettetnek meg, a 6 és 15 év közötti gyerekek 1,5 kilométeren is kipróbálhatják magukat az 1-es futópályán.